Megkaptk az engedlyt az szk az edzsek jrakezdsre

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Megkapta az engedlyt Szab Tnde sportrt felels llamtitkrtl, gy a magyar szvlogatott jv htftl folytathatja a felkszlst.

Wladr Sndor, a Magyar sz Szvetsg (MSZ) elnke htfn beszlt arrl, hogy minden vlogatottat rint koronavrus-teszt negatv eredmnyt hozott – az elmlt kedden s pnteken sszesen 243 vizsglatot vgeztek el -, gy a tervek szerint egy ht mlva folytatnk a felkszlsket.

“A mai napon megkaptuk llamtitkr asszonytl az engedlyt, hogy 27-n lehet folytatni az szedzseket” – mondta Wladr az M1 aktulis csatornnak kedden, hozztve: ez mr csak azrt is j hr, mert korbban arrl volt sz, hogy gynevezett karantn-edztborban kell majd felkszlni, az edzbizottsg viszont krte, hogy ez ne gy legyen, s a versenyzk kzl is j pran gy nyilatkoztak, hogy ezt gy nem tudjk vllalni.

Kaps Boglrka s a tbbi magyar sz htfn jrakezdhetik a felkszlstForrs: AFP/Manan Vatsyayana

Annak rlk, hogy bzik a kormnyzat s llamtitkr asszony a sportolinkban, hogy ahhoz a nyilatkozathoz, amit alrtak kt httel ezeltt, hogy tudniillik milyen felttelekkel lehet megcsinlni a felkszlst, majd ktik magukat. Azt gondolom, hogy gy nagy biztonsggal el lehet majd kerlni a fertzdst– tette hozz.

A felntt s az ifjsgi vlogatott fogja elkezdeni az edzseket 27-n, az jrainduls Wladr Sndor elmondsa szerint 87 versenyzt rint, illetve az ket felkszt edzket s kiszolgl sportszakmai kollegkat.

A MSZ azt kveten fggesztette fel a keretedzseket azok szmra, akik klfldi edztborbl trtek haza, hogy tzen megfertzdtek – t “ktes” eredmny szletett -, kztk a vilgbajnok Kaps Boglrka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richrd s Horvth Dvid.
Wladr mg htfn jelezte: ha folytatjk az edzseket, minden trning eltt orvosi vizsglaton esnek majd t a versenyzk.