Megint durvult a világban a koronavírus járvány, Oroszországért is aggódhatunk

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A világban immár 2 millió 60 ezer főnél jár az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma, és sajnos már 137 ezren elhunytak a betegségben, de közben 512 ezren ki is gyógyultak belőle. 

A napi esetszámok gyorsulása sajnos nem jó jel, de a Húsvét miatti adatjelentési csúszásoknak (pl. francia adatok körüli bizonytalanságnak) is lehet benne szerepe.

Messze a legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, 639 ezer, hiszen ott már 3 millió 242 ezer tesztet is elvégeztek. Bár Trump szerint már túl van a járvány csúcsán az ország, a napi új megbetegedések száma még mindig 30 ezernél jár és egyelőre csak a trend gyors megtöréséről van szó. Az amerikai elhunytak száma sajnos már 28 ezer felett jár.

Napok óta felhívjuk a figyelmet az orosz helyzet durvulására és ezt az alábbi ábra is jól mutatja: meredeken emelkedik a hivatalosan bevallott adatok szerint is a koronavírusos esetek száma és az elhunytaké is.

Nemcsak az orosz helyzet kezd egyre csúnyábban kinézni, hanem a török is, miközben a főbb európai gócpontokban nincs már az a meredek felfutás, de egyelőre ellaposodásnak csak apró jeleit láthatjuk a görbéket nézve.

A nagy országok lassuló trendje még mindig nagyon ellentmondásos (a francia kb. semmilyen), a biztató tendencia hétvégén erősödni látszik, de aztán a következő napokban sokat tompul.