Megijedt a forint a 350-től

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

A néhány hete látott 370 körüli történelmi mélypontról érezhetően vissza tudott erősödni a forint az euróval szemben, az utóbbi egy hétben másfél százalékkal került lejjebb a jegyzés. Persze így is furcsa azt mondani, hogy a hétfő reggeli 353,5 körüli jegyzés kifejezetten erős forintot takar, az év eleje óta így is 6,8%-ot esett a forint. A következő napok legfontosabb kérdése az lesz, maradt-e még erő a forintban, ezt elsősorban a nemzetközi hangulat és az MNB szokásos heti tenderei határozhatják meg. A dollárral szemben 323,4-nél indul a forint hete, míg az angol font 405,8 forintba kerül.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban a lengyel zloty 0,2%-os erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot az euróval szemben, közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,3%-kal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig hasonló erősödést mutat a hét elején.

Az utóbbi hetekben az euró-dollár árfolyamot is a szokásosnál nagyobb kilengések jellemezték, a hektikus piaci környezetben akár egy százalékot meghaladó napi elmozdulás sem volt ritka. Hétfő reggel 0,2%-kal erősödött az euró, így 1,0936-nál járt a jegyzés. Közben a japán jen minimális erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,35%-ot javított.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start