Még mindig tombol Törökországban a koronavírus-járvány

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A vírus okozta napi elhalálozások tekintetében eddig a szerdai 115-ös érték volt a legmagasabb az országban.

A tárcavezető által megosztott adatokból az is kiderült, hogy a kórokozóval diagnosztizáltak száma csütörtökön az utóbbi napoknál ismét nagyobb, 5000-hez közeli értékkel, 4801-gyel nőtt, és elérte a 74 193-mat.

Fahrettin Koca mikroblog-bejegyzésében arról is beszámolt, hogy a gyógyultnak minősítettek száma csütörtökön messze az eddigi legmagasabb értékkel, 1415-tel 7089-re emelkedett.A fertőzöttek közül jelenleg 1854 embert gondoznak intenzív osztályon, 34-gyel többet, mint szerdán, lélegeztetőgép igénybe vételére pedig 1040 beteg szorul, ami ugyanakkor 12-vel alacsonyabb az előző napi értéknél.Törökország múlt pénteken lépte túl az új koronavírussal kapcsolatos tesztek számát illetően kitűzött napi 30 ezres célt, amit most csütörtökön már jócskán meg is haladtak, a hatóságok az elmúlt 24 órában 40 427 szűrést végeztek el.

A kis-ázsiai országban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében múlt hét péntek éjféltől vasárnap éjfélig kétnapos kijárási tilalmat léptettek életbe többtucat nagyvárosban, köztük Isztambulban és Ankarában is. Az intézkedés 63 millió 640 ezer embert érintett. Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn közölte, hogy az előttünk álló hétvégén szintén ugyanilyen léptékű kijárási tilalmat rendelhetnek el, amit – ha szükségesnek látják – a következő hétvégéken is fenntartanak.