Meg kell akadlyozni, hogy ismt lelljon az egsz orszg

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Nmetorszg mg mindig csak a koronavrus-jrvny elejn tart, ezrt tovbbra is bersgre s fegyelmezettsgre van szksg, s meg kell akadlyozni az orszg mkdsnek jbli lelltst kvetel helyzet kialakulst – mondta Angela Merkel nmet kancellr Berlinben htfn, a jrvny miatti korltozsok fokozatos laztsnak els napjn.

A szvetsgi kormnyon belli gynevezett koronavrus-kabinet lse utn kiemelte, hogy az utbbi hetekben sikerlt lasstani a jrvnyt s elrni, hogy ne terheldjk tl az egszsggyi elltrendszer s a gygyultak szma meghaladja az aktv esetek szmt.

Angela Merkel nmet kancellr a koronavrus-jrvnnyal kapcsolatos intzkedsekrl a berlini kancellri hivatalban tarott sajtrtekezletn 2020. prilis 20-n.Forrs: MTI/AP pool/Markus Schreiber

Az eredmnyek rvn viszont “megtveszt” helyzet alakult ki, mert az intzkedsek hatsa mindig csak kt ht mlva mutatkozik meg a vrus terjedsrl szl adatokban. Ezrt a jrvnygyi krdsekben illetkes tartomnyi kormnyoknak “lehetleg szken” kell kihasznlniuk a lasst intzkedsekkel szerzett mozgsteret, klnben az a veszly fenyeget, hogy ismt meredek emelkedsnek indul a fertzsek szma s elkerlhetetlen lesz az egsz orszg jbli lelltsa – mondta Angela Merkel.