Mdostanak a kirson, nem lp vissza az FTC a Kontinentlis Kuptl

Mdostanak a kirson, nem lp vissza az FTC a Kontinentlis Kuptl

Spread the love

A Nemzetkzi Jgkorong Szvetsg (IIHF) a koronavrus-jrvny miatt kialakult helyzetben mdostja a Kontinentlis Kupa megrendezst, gy a magyar bajnok FTC-Telekom mgsem knyszerl a visszalpsre.

A klub – amely htfn elvileg visszalpett a rszvteltl – kedden este jelentette be, hogy a szervezsrt felels IIHF-osztly jelezte: a tbbi csapat visszajelzsei s megjegyzsei alapjn fellvizsglja a kupa tervezett egszsggyi s szervezsi szablyait, a Kontinentlis Kupa megrendezsvel s annak feltteleivel kapcsolatos dntst pedig szeptember vgre halasztja. Ennek rtelmben a nemzetkzi szvetsg lehetsget adott a Ferencvros szmra a visszalpsi dnts visszavonsra.
Hudk Gbor, az FTC-Telekom jgkorong-szakosztly szakmai igazgatja a klub honlapjn elmondta, hogy az IIHF illetkesei htfig vrtak vlaszt a csapatoktl azzal kapcsolatban, hogy a Kontinentlis Kupban val induls tervezett felttelei elfogadhatak-e a szmukra.

“Nehz helyzetben voltunk, hiszen mindenkppen indulni akartunk a sorozatban, s kpviselni Magyarorszgot a nemzetkzi porondon, fleg a tavalyi, trtnelminek nevezhet j szerepls utn. A tervezett felttelek viszont olyan szervezsi s kltsgvetsi feltteleket szabtak volna, amelyeket rendkvl hosszas mrlegels utn fj szvvel, de gy dntttnk, nem tudunk vllalni. A dntsnk elkldse utn az IIHF szinte azonnal felvette velnk a kapcsolatot, s jelezte, mivel tbb csapattl is hasonl visszajelzsek rkeztek, gy dntttek, fellvizsgljk a feltteleket, s ksbb dntenek a kupa idei kirsnak sorsrl. Az j helyzet tkrben lehetsget adtak neknk arra is, hogy visszavonjuk a dntsnket, amelyet rmmel megtettnk. Ez azt jelenti, hogy tovbbra is tagjai vagyunk a meznynek” – fogalmazott Hudk Gbor.

Az elz idnyben a nyolc kz jutott Ferencvros az eredeti menetrend szerint november 13-15. kztt szerepelne a sorozat csoportkrnek C csoportjban a franciaorszgi Amiensben a hzigazda Amiens Gothiques, az Irtisz Pavlodar helyre beugr szintn kazah Altaj Torpedo, valamint a selejtezkr B csoportjnak msodik helyezettje ellen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *