Már 550 tengerész kapta el a koronavírust egy amerikai repülőgép-hordozón

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

A legénység újabb 103 tagjának fertőzöttségét mutatták ki a koronavírustesztek a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó fedélzetén, s ezzel 550-re emelkedett a hajón talált pozitív esetek száma – közölte az amerikai haditengerészet szombaton.

A tájékoztatás szerint eddig a legénység 92 százalékát vizsgálták meg, és az 550 pozitív eredmény mellett 3673 tengerész tesztje lett negatív. A legénység 3696 tagját már partra tették.

Két nappal korábban még 400 volt a fertőzöttként diagnosztizált tengerészek száma.

A Guamnál állomásozó repülőgép-hordozó ügye miatt a héten lemondani kényszerült Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára, miután hatalmas visszhangot váltott ki, hogy felmentette a hadihajó parancsnokát, Brett Crozier kapitányt és ostobának nevezte őt, amiért a sorozatos megbetegedések miatt drámai hangú levélben kért segítséget a Theodore Roosevelt legénységének kimenekítéséhez.

Feletteseinek küldött üzenetében Crozier határozott cselekvést sürgetve azt kérte a Pentagontól, hogy a repülőgép-hordozó ötezer fős legénységéből négyezer embert evakuáljanak, mert többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust.

„Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket” – írta a kapitány. Levele az amerikai sajtóban is megjelent.

(MTI)

Kiemelt kép: Norfolk, 2020. március 28. Donald Trump amerikai elnök (b) és Mark Esper védelmi miniszter nézi, ahogy a haditengerészet Comfort nevû kórházhajója elhagyja Norfolk kikötõjét 2020. március 28-án. A hajó New Yorkba tart, hogy ott segítse a koronavírus elleni küzdelmet. MTI/AP/Patrick Semansky[ad_2]

Source link