Már 357 felett az euró

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Szerda reggel 354,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a kedd esti jegyzésnél. Vagyis a magyar deviza tovább távolodik a 350-es szinttől, tegnap 356 közelében is járt. Mindez azért fontos, mert a múlt héten a 350 bizonyult erős támasznak, amiről háromszor pattant vissza a forint, úgy tűnik, hogy harmadszorra már tartósabb a gyengülés. A dollárral szemben most 326,2-nél járunk, míg az angol font 401,6 forintba kerül.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, vagyis egyrészt nem látunk nagy elmozdulást, másrészt viszonyt az irány a forinttal ellentétes reggel. A feltörekvő piacokon eközben a török líra minimális erősödéssel kezdett a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

Egyelőre a dollár utóbbi napokban látott erősödése is megtorpanni látszik, az amerikai deviza minimális gyengülésben van az euróval szemben, így 1,0865 körül jár a jegyzés. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images