Magyar vlogatottakkal plne jj a fehrvri hokicsapat

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Elkpzelhet, hogy a korbbinl tbb magyar jtkossal szerepel majd az osztrk jgkorongligban a Fehrvr AV19, amelynek vezetsge a koronavrus-jrvny miatt tapasztalhat gazdasgi nehzsgek ellenre tovbbra is szeretn versenyeztetni a msodik csapatot is.

Gl Pter Pl, a szkesfehrvri klub elnke az M1 aktulis csatornnak elmondta, a sportszakmai szemponton tl nincs jelentsge annak, hogy a legutbbi idnyben nem jutottak a rjtszsba, mert a playoff hamar flbeszakadt, jelenleg pedig a pnzgyi, gazdasgi krdsek megvlaszolsa a legnagyobb kihvs.

A mostani helyzetben nyilvnvalan elsdleges az emberi letek mentse, taln msodlagos helyen van a tmogatinknak, szponzorainknak a munkahelyek megtartsa, gy nem nagyon lenne idszer, ha mi most eltrbe helyeznnk magunkat. Nyilvn ezutn kvetkezik majd az, hogy arrl beszljnk, hogyan mentjk meg egytt a sportot, a fehrvri sportot s ezen bell a fehrvri jgkorongot– mondta, hangslyozva: kszen llnak arra, hogy ha eljn az id, azzal a krssel forduljanak a tmogatikhoz, hogy maradjanak mellettnk ebben az idszakban is.

“Egy nagyon komoly jratervezs kell most, nemcsak a gazdasgi szfrban, hanem a sportot letben tart gazdasgi s llami szfrban is” – tette hozz.

Gl Pter Pl s Stipsicz Bence (jobbra) a fehrvri klub jvjrl beszltekForrs: Fehrvr AV 19, Facebook

Arra krdsre, hogy jelenleg mirt csak 12 jtkos szerepel az osztrk ligban rdekelt csapat keretben, gy reaglt, hogy a vlsg kialakulsakor, a magyar szvetsggel s az osztrk ligval egyeztetve gyakorlatilag szerzdtetsi moratriumot fogadtak el, elssorban az idegenlgisokra vonatkozan. Megjegyezte: ha majd ltjk, hogy milyen kerettel szmolhatnak, akkor tesznek konkrtabb lpseket.

“Lehet, hogy tbb tehetsges fiatal fog szerepet kapni, emellett az egyik f szempontunk az lesz, hogy lgisok helyett magyar vlogatott jtkosokkal prbljunk szerzdst ktni. Lehet, hogy el fogunk csszni, de nem lesznk egyedl, hasonl gondokkal kszkdnek a tbbiek is” – vlekedett.

A Fehrvri Titnok nven a magyar bzis nemzetkzi sorozatban szerepl msodik csapatrl – melyben fleg az akadmirl kikerl fiatalok jutnak jtklehetsghez – azt mondta, annak szerepeltetse most elsdlegesen gazdasgi krds.

Kt csapatot fenntartani gazdasgilag csak stabil krnyezetben lehet. Ettl fggetlenl az a f cl, hogy ne eresszk el ezt a projektet mg ebben a helyzetben sem. Keressk a megoldsokat– folytatta.
Utalt arra, hogy a gyriekkel egy ve elkezddtt egyfajta egyttmkds, ami az els vben “nehzkes” volt, mr csak azrt is, mert Gyrben nem plt fel a jgplya, amelyen jtszott volna a csapat, de remnyt fejezte ki, hogy a kzs munka folytatdik.

j csapat plhet SzkesfehrvronForrs: Soos Attila, Fehrvr AV 19

“Ez a projekt partnerek bevonsa nlkl nem megy” – szgezte le. Elismerte ugyanakkor hogy Szkesfehrvrnak, a klubnak, a ftmogatnak az osztrk ligban val szerepls az elsdleges, ezzel egytt a Fehrvri Titnok nevezst a hazai bajnoksgra a mjus 4-i hatridig mindenkppen beadjk.

Stipsicz Bence, az osztrk ligban rdekelt csapat alapembere az elz idnyben nyjtott teljestmnyket hullmznak nevezte, a jelenlegi helyzetet illeten pedig gy vlekedett, nagyon nehz a klubvezets dolga.

n rlk annak, ha minl tbb magyar jtkos lesz a csapatban, szerintem jt fog tenni a hangulatnak s a vlogatottnak is hossz tvon az, hogy sok magyar jtszik magas szinten, illetve egytt. Tl sokat persze mg nem lehet tudni a keretbl, mert nagyon instabil a gazdasgi helyzet– mondta a 23 ves vlogatott htvd, aki a jgkorongozk rdekvdelmi szervezetnek szavazsn bekerlt az v csapatba.

A htkznapjait illeten arrl szmolt be, hogy neki is, mint csapattrsainak van egy programja, amit otthon vgre kell hajtani, emellett igyekszik befejezni egyetemi tanulmnyait biolgia szakon, az ELTE-n.