Laudtl megvlt a Jaguar

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Menesztettk Niki Laudt, a Forma-1-es Jaguar csapatfnkt. A vezetk azzal indokoltk dntsket, hogy a jvben egy angol mrnkt szeretnnek az istll ln ltni.

Lauda higgadtan vette tudomsul menesztst: “Meglep a dnts, fleg az, hogy egy jszaka alatt hatroztak. A szigetorszgban azonban mshogy rlnek a malmok” – mondta az 53 ves osztrk, akit htfn rendeltek vissza Angliba Barcelonbl, a kedden kezddtt tesztels helysznrl. “gy rzem, hogy nem kvettem el hibkat. A vezetk azt szeretnk, hogy jobb eredmnyeket rjen el az istll, s gy gondoljk, egy mrnk irnytsval erre nagyobb esly van.”

Lauda nem l tbb a Jaguar bokszfalnForrs: AFP/Patrick Hertzog

A Jaguar a vrakozsoknl gyengbben szerepelt az oktberben befejezdtt idnyben: nyolc ponttal a 11 csapatos mezny hetedik helyn zrt. Azta mindkt pilta tvozott, jvre az szakr Eddie Irvine s a spanyol Pedro de la Rosa helyett az ausztrl Mark Webber s a brazil Antonio Pizzonia l majd az autkban.

A piltaknt hromszoros vilgbajnok (1975, 1977, 1984) Lauda tavaly februrban szerzdtt az Milton Keynes-i istllhoz, kontraktusa eredetileg hrom idnyre szlt.

Laudnak felajnlotta a Jaguar, hogy a jvben foglalkozzon tehetsgkutatssal. Richard Parry-Jones, az istllt birtokl Ford-csoport alelnke bzik abban, hogy az egykori hromszoros Forma-1-es vilgbajnok elfogadja a felkrst. Lauda egyelre gondolkodik, legalbbis gy nyilatkozott az osztrk rdinak.