Lassult a jrvny terjedse Hollandiban s Luxemburgban

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Belgiumban tretlen a koronavrus- jrvny terjedse – rta szerdn a helyi sajt. Hollandiban s Luxemburgban viszont lassabban terjed a vrus.

Huszonngy ra leforgsa alatt a Belgiumban nyilvntartott fertzttek szma 2454-gyel 33 573-ra nvekedett. A helyi hatsgok 283 j hallesetet rgztettek, az ldozatok tlnyom rsze (76 szzalka) a flamand rgiban lt, amely a jrvny kitrse ta a fertzsek meleggya. A legfrissebb kimutatsok szerint a jrvnyban 4400-an haltak meg.

A koronavrus miatt megbetegedetteket poljk a CHR Verviers krhz intenzv osztlyn, a belgiumi Verviers-benForrs: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Le Soir cm, francia nyelv napilap arrl szmol be, hogy a halottak szma valjban tbb, mert adminisztrcis jelleg problmk miatt a vallon tartomny idsotthonaiban meghaltak pontos adatait mg nem sikerlt rgztenik az illetkes hatsgoknak.

A belga kormny a nap folyamn dnt a jrvny miatt elrendelt korltozsok meghosszabbtsrl.

Kzel hrom ezer hallos ldozat van Hollandiban

Hollandiban a nemzeti kzegszsggyi hatsg szerdai tjkoztatsa szerint lassulban van a vrus terjedse, tovbb a krhzba beutalt koronavrussal fertzttek szma s a jrvnyban elhallozottak arnya is cskken. Az orszgban eddig 135 ezer tesztet vgeztek el, s szerdai adatok szerint 27 419 fertzttet tartanak szmon, ennek 28 szzalka egszsggyi dolgoz.

Az NL Times holland internetes hrportl informcii szerint a hatsgok vltoztatnak adatgyjtsi mdszereiken. Eddig a hivatalos statisztikk kizrlag azokat tartottk szmon, akiknl a koronavrus-teszt pozitvnak bizonyult, mostantl azonban azok is bele fognak tartozni a naponta kzztett kimutatsokba, akik a hziorvos szerint a betegsg heveny tneteit mutatjk.

A jrvnnyal sszefggsben meghaltak szma Hollandiban megkzelti a hromezret.

Luxemburgban, ellenttben a keddi adatokkal, nem 69, hanem 67 jrvnyban meghalt embert tartanak szmon. A helyi sajt szerint adminisztrcis hiba trtnt az adatok feldolgozsnl.

A legfrissebb statisztikk az j esetek szmnak mrskelt nvekedst s a krhzi polsok szmnak cskkenst mutatjk.

Keddrl szerdra 161 ember kerlt krhzba a koronavrus miatt, 50-nel kevesebb, mint a ht elejn. Az intenzv elltsban rszeslk szma 39-rl 31-re cskkent, ami a sajt szerint pozitv elrelps az elz napokhoz kpest. Az orszgban a jrvny kezdete ta 3307 ember fertzdtt meg.