Lassan, de fokozatosan lefel vel a jrvnygrbe Olaszorszgban

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

tszzhetveneggyel emelkedett egy nap alatt a koronavrus-fertzs hallos ldozatainak szma Olaszorszgban, amely gy elrte a 21 645-t – kzlte szerda esti tjkoztatjn az olasz polgri vdelmi hatsg. Az jonnan diagnosztizlt fertzttek szma 2667, mrcius 13-a ta nem volt ilyen kevs.

A halottak szma valamelyest cskkent a keddi 602-hz kpest. Htfn a halottak szma 566, vasrnap 431 volt.

A diagnosztizlt fertzttek szma 1127-tel ntt a huszonngy rval korbbi 675-hz kpest, de a kedden mrt alacsony adatok a hsvtkor vgzett kevesebb vrusteszttel magyarzhatk. Htfn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizlt fertztt.

Az aktv diagnosztizltak szma tllpte a 105 ezret. Tizenkettedik napja cskken a krhzban s az intenzv osztlyokon levk szma. Most elszr a krhzi jrvnybetegek szma 28 ezer al cskkent, az intenzven kezeltek pedig valamivel tbb mint hromezerre. Az olaszorszgi intenzv osztlyokon ezerrel kevesebb a jrvnybeteg mint kt httel ezeltt.

A gygyultak szma meghaladta a 38 ezret. Ez ugyanakkor arnyaiban nagyon kevs, majdnem feleannyi, mint Spanyolorszgban vagy Nmetorszgban. A diagnosztizlt fertzttek szma sszesen 166 155-t.

J hr ugyanakkor az is, hogy szerdn az elvgzett tesztek mindssze 6,1 szzalka hozott pozitv eredmnyt, ilyen alacsony az arny mg nem volt.

Megmrik egy rkez dolgoz testhmrsklett az Alcantara textlipari cg Nera Montor-i gyrnak kapujban 2020. prilis 15-n, miutn a jrvny miatti lellst kveten jraindult a munka az zemben.Forrs: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

A jrvny gcpontjnak szmt Lombardiban egy nap alatt 827-re cskkent a diagnosztizlt fertzttek szma a korbbi 1012-hz kpest. Az azonostott betegek szma a tartomnyban meghaladja a 63 ezret. Az utbbi egy nap alatt 235-en haltak meg a huszonngy rval ezeltti 241-hez kpest.

Lombardia bejelentette, hogy mjus 4-tl jra akarja indtani a termelsi gazatokat. A lakossgnak ktelez lesz a szjmaszk s vdkeszty hasznlata. A 4,3 milli lakos Piemontban t milli szjmaszkot kszlnek sztosztani.

A polgri vdelmi hatsg tjkoztatjn hangslyoztk, hogy a mjusban az egsz orszgban tervezett jraindulst “vatosan s fokozatosan” kell bevezetni.