Kt frfit is letartztattak htvgn, mert engedly nlkl tartottak fegyvert

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

Kt egymstl fggetlen esetben kellett a htvgn, a Csongrd Megyei Fgyszsgnek letartztatst javasolnia a brsgnak engedly tartott fegyverek miatt.

Az egyik letartztatott frfi ellen azrt indult eljrs, mert mr rgta nem tetszett neki hga s annak bartja kztti prkapcsolat, aminek tbbszr hangot is adott. prilis 10-n a frfi egy SMS-ben azt rta hga bartjnak, hogyMeg is halhatsz a csaldodrt.Majd dlutn 1 rakor megjelent a frfi szegedi hznl s az autjnak motorhztetejrl tugrott a kertsen s rfogta a flbert fegyvert hga bartjra s fenyegetni kezdte. A frfi ettl bemeneklt a hzba s megprblta becsukni az ajtt, mikzben telefonlt a rendrsgnek, de a fegyveres frfi utna szaladt s egyik kezvel prblta kirngatni az ajtt.

Amikor rsnyire kinylt, a fegyvervel a haragosa fel ltt.

A lvs nem tallta el a megtmadott frfit, a falba frdott. Ezutn, a tmad eldobta a fegyvert s azt mondta, hogy rendezzk le mskpp. Amikor a megtmadott frfi nem tudta tovbb tartani az ajtt,

a frfi elkezdte fojtogatni, s verekedni kezdtek.

Amikor a frfi abbahagyta a verst, hogy a fegyverrt menjen, ezt kihasznlva a mellkhelysgbe meneklt s bezrkzott a megtmadott frfi. Nem sokkal ezutn megrkeztek a rendrk s ellltottk a tmadt.

illusztrciForrs: Shutterstock

Egy msik esetben, szintn ugyan ezen a napon, egy szegedi buszmegllban tallkozott ismersvel egy frfi, hogy megvegyen tle, egy 4000 forintrt ajnlott nmet gyrts pisztolyt.A frfi elfogadta ismerse ajnlatt s tvette a pisztolyt, amit a nadrgja hts rszbe tztt, ezt megelzen tbbszr elvette, majd jra eltette a fegyvert. Ezt szrevettk, abuszmegllban vrakozk s

rtestettk a rendrsget, akik a helysznre kirkezve ellltottk a frfit s rizetbe vettk.

A fegyverek nyolc napon tl gygyul srls okozsra, igen, de gyilkossgra, nem alkalmasak.
Mindkt fegyver tartsa, a jogszablyok szerint engedlykteles, m ezzel egyik frfi sem rendelkezett. Az gyszsg a hga bartjra tmad frfi ellen bnismtls miatt, a fegyvert vsrl frfi ellen, mivel tbbszrsen bntetett ellet, ezrt visszaesi minsgre is figyelemmel, szks s bnismtls miatt javasoljk egy hnapos letartztatsukat a brsgon. Az gyszi javaslatot a brsg elfogadta s mindkt frfit letartztattk.