Koronavírus: egy hónapja nem látott kedvező adat Spanyolországból

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

Spanyolországban a koronavírus-járványban elhunytak számának növekedése március 22-e óta nem volt ennyire alacsony, amelyet követően úgy tűnt, hogy lassul a járvány terjedése, miután az ország március közepén a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be. A halálozások számának legmeredekebb, 950 fős emelkedését április 2-án regisztrálták.

A spanyol egészségügyi tárca vasárnapi adatközlése szerint az országban a koronavírus-járvány okozta halálozások száma elérte a 20 453-at, ami a harmadik legmagasabb halálozási adat globálisan az Egyesült Államok és Olaszország után.

Spanyolországban a koronavírus-fertőzések száma 191 726-ról 195 944-re emelkedett vasárnap, az országban az egészségügyi dolgozók tették ki a fertőzöttek 15,6 százalékát. A spanyol egészségügyi tárca vezetője szerint az adatok megerősítik a járvány görbe törését, a megnövekedett számú teszteléssel is. Salvador Illa szerint nehéz szakaszban járnak, azonban a helyes irányba haladnak.

A spanyol miniszterelnök szombaton elmondta, hogy a lezárási intézkedések két héttel történő meghosszabbítására kéri majd a parlamentet, az intézkedések május 9-ig maradnának érvényben, de a korlátozások rugalmasabbak lennének. A spanyol parlament szerdán ül majd össze az egészségügyi miniszter szerint.

Spanyolország ezen a héten a gazdaság egyes ágazatainak megnyitásával megkezdte a szigorú lezárások enyhítését, azonban a lakosság nagy része továbbra is otthonában van, amelyet csak bizonyos esetekben, például élelmiszer vásárlásra esetén hagyhat el.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Daniel Perez Garcia-Santos/Getty Images