Koronavírus: a lábfej sebesedése is lehet tünet

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

A COVID-19-es betegek számos panaszt tapasztalhatnak, ezekről ebben a cikkben írtunk bővebben. Mivel rendkívül új betegségről van szó, a szakértők még nem ismerhetik az összes ritka tünetet.

Egy friss jelentés alapján egyre több adat támasztja alá, hogy az új koronavírus kis dermatológiai elváltozásokat is előidézhet a lábfejen – írja az IFLScience. A kanyaró-szerű sebesedés elsősorban a gyermekeket és fiatalok felnőtteket érinti, és jellemzően a további panaszok jelentkezése előtt alakul ki.

Kép: Getty Images

Spanyol lábszakorvosok szerint Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is egyre több az erre vonatkozó információ.

A bárányhimlőre emlékeztető lilás sérülések jellemzően a lábujjak körül alakulnak ki, és gyakran maradandó nyom nélkül gyógyulnak be.

A szakértők úgy gondolják, hogy az elváltozások a COVID-19 korai jelei lehetnek, ennek felismerése pedig segíthet az átadás megelőzésében.

Fontos kiemelni, hogy a koronavírus egy rendkívül új kórokozó, így bizonyos tünetei még nem tekinthetőek igazoltak. A kutatók szerint további adatokra lesz szükség, hogy igazolják, a lábfej sérülései is a COVID-19 jelei közé tartoznak.