Koronavírus: 1458 fertőzött, 10 új halott Magyarországon

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

[ad_1]

A legfrissebb, hétfő reggel publikált statisztikák szerint 1458 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. A megerősített új megbetegedések száma 48 fő volt, vagyis jóval kisebb volt a növekedés az elmúlt 24 órában, mint a korábbi napokban. A legtöbb új fertőzöttet, 210 esetet múlt pénteken regisztrálták a hatóságok egy nap alatt. Elhunyt újabb 10 beteg, ezzel 109 főre emelkedett a koronavírus-járványban elhunytak száma Magyarországon.

Az eddig megjelent információk alapján elmondható, hogy az elhunytak 46 és 92 év közöttiek voltak és mindegyiküknek volt valamilyen komoly alapbetegsége.

A mostani tájékoztatás szerint a Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt, ez a két szám változatlan vasárnap óta. Hogyha a megyei bontást vizsgáljuk, elmondható, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma Budapesten, Pest megyében és Fejér megyében a legmagasabb. Érdemes azt is hozzátenni, hogy az elmúlt 24 órában Budapesten (34) és Fejér megyében (9) regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet. 

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt[ad_2]

Source link