Knyszerbl online jtkok edzje lett a hegedmvsz

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Trevor Andrews hegedmvsznek s zenetanrnak mrcius vge ta nincs munkja, mivel zenekari fellpseit lemondtk, s dikjai sem jrnak a magnrkra a koronavrus-jrvny miatt. Ugyanakkor Andrews szakrtnek vallja magt az Apex Legends nev online videojtkban, ezrt az interneten keresztl oktatni kezdett leend jtkosokat.

A jrvny miatt sokan vesztettk el llsukat, ugyanakkor a videojtkokhoz rtkbl knnyen vlhatnak teljes munkaids edzkk a rajongk. Noha szokatlannak tnik, m vek ta egyre erteljesebb tendencia a videojtk-kszsgek fejlesztsnek oktatsa. Manapsg pedig kifejezetten npszer otthoni munka, amikor az emberek mg tbb idt tltenek otthonukban s jtszani szeretnnek.

IllusztrciForrs: Getty Images/Ethan Miller

Jl el tudom magyarzni a dolgokat, csakgy, mint a heged gyakorlsakor, itt is ki kell tallni, hogy mit csinlsz rosszul, s hogyan lehetnl jobb” – nyilatkozta Andrews.

Mint brmelyik edz, a videojtk-edzk is arra tantjk a jtkosokat, hogy mikppen alkalmazhatnnak jobb stratgikat s miknt mkdjenek egytt csapatban – ez utbbi klnsen fontos az olyan online jtkokban, mint a League of Legends s az Overwatch, ahol a jtkosokbl ll csapatok mrkznek meg.

Andrews becslse szerint mrciusban 500 dollrt keresett (160 ezer forint), ami ugyan nem elg a meglhetshez, de szmtsai szerint bevtele tovbb fog nvekedni, mivel tovbbra is reklmozza magt olyan online kzssgekben, mint a Microsoft Mixer. Az edz rnknt 25 dollrt szmt fel, mg az egyben tartott hrom rra 60 dollrt (19 ezer forint) kr.

IllusztrciForrs: Getty Images/Ethan Miller

A videojtk-tancsads termszetesen mr ltezett korbban is, de a jelenlegi vilgjrvny megteremtette a megfelel feltteleket, hogy mg ismertebb vljon” – nyilatkozta Joost van Dreunen, a videojtkokra szakosodott tancsad s befektetsi vllalkozs, a New Breukelen alaptja.

A kanadai Rio Spersch egy olyan cget mkdtet, amely robotikt s animcis programokat tant gyermekeknek az iskolk melletti kzssgi kzpontokban. Az alapt elmondta, az gyfelek elvesztse csapst jelentett vllalkozsa szmra, s ez arra ksztette t, hogy alternatvkat keressen, ezrt a korbban is folytatott edzi tevkenysgt kiterjesztette mrciusban, s sajt elmondsa alapjn hrom ht alatt 1.300 dollrt (418 ezer forint) keresett.

A videojtk-edzk tbb platformon is hirdethetik szolgltatsaikat, a kt legnpszerbb a Fiverr s a ProGuides. Ez utbbi adatai szerint a megrendelt edzi foglalkozsok szma mrciusban 25 szzalkkal nvekedett, mg a Fiverrnl 43 szzalkos emelkedst tapasztaltak. A GamerCoach, az eurpai jtkplatform pedig arrl adott ki tjkoztatst, hogy rtkestse 60 szzalkkal nvekedett mrciusban.