Kivlasztottk a tervezt a Komrom s Srbogrd kztti gyorsforgalmi t fejlesztshez

Kivlasztottk a tervezt a Komrom s Srbogrd kztti gyorsforgalmi t fejlesztshez

Spread the love

Kivlasztotta a tervezt a Komrom s Srbogrd kztti gyorsforgalmi t fejlesztshez a Nemzeti Infrastruktra-fejleszt, az j t az M1-es s az M7-es autplyk kztt biztost majd tjrst, Komromtl Dunajvrosig fogja tehermentesteni a fvrost s krnykt a nemzetkzi tranzitforgalomtl – rta a Magyar Nemzet.

Az M1-es autplya s Szkesfehrvr kztti mintegy 85 kilomteres, a 13-as s 81-es futak nyomvonaln, a teleplsek elkerlsvel ltestend ktszer kt svos szakasz tervezst az Uvaterv Zrt. kszti el, mg a Szkesfehrvr s Srbogrd kztti 35 kilomtert az Utiber Kft. A nyertes plyzknak tanulmnytervet s krnyezeti hatsvizsglati dokumentcit kell ksztenik, s megszereznik a krnyezetvdelmi engedlyt.

A beruhzs vgs clja ltrehozni egy, a teleplseket elkerl gyorsforgalmi sszekttetst az M1-es s az M5-s sztrdk kztt. (kpnk illusztrci)Forrs: Magyar Kzt

Az szak-dli irny plya a komromi Mosoni-hidat s az M1-es autplyt kti ssze az M7-essel Szkesfehrvrnl, illetve az M8-assal Srbogrdnl. Az M8 j szakasza a Balaton keleti sarktl, Enyingtl vezet majd Dunajvros fel, illetve a Pentele-hdon juttatja t a forgalmat a Duna-Tisza kzre s csatlakozik az M5-shz.

A beruhzs vgs clja ltrehozni egy, a teleplseket elkerl gyorsforgalmi sszekttetst az M1-es s az M5-s sztrdk kztt. Az tmen nemzetkzi forgalom ugyanis a legrvidebb id alatt kvn tljutni az orszgon, m jelenleg ez csak gy lehetsges, hogy megkzeltik a fvrost.

A tranzitforgalom jelents rsznek azonban nem clja Budapest megkzeltse, egy szaknyugati-dlkeleti tls tvonal jobban szolgln az ignyeket, mikzben a budapesti s agglomercis utak llegzethez jutnnak.

Ez utbbira szksg is van, hiszen az egyre nvekv terhels miatt mr most jelents forrsok mozgstsa szksges az M0-s dli szakasznak burkolaterstsre, s tbb szakaszban zajlik, illetve elkszletben van az M1-es Gyr s Budapest kztti rsznek teljes feljtsa, valamint a jelenlegi ktszer kt sv ktszer hrom svosra bvtse.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *