Kínában a koronavírus újabb hullámától tartanak, egy különös eset borzolja a kedélyeket

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Április 21-én 30 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a kínai hatóságok, közülük 24-en külföldről érkeztek haza. Így összesen 82 788-an fertőződtek meg a vírussal, mely először Kínában, Vuhanban ütötte fel a fejét.

A kínai hatóságok kőkemény intézkedésekkel, kijárási tilalommal és karanténnal állította meg a vírust, és gyorsan újraindította gazdaságát, de most újabb járványhullámtól tartanak. A külföldről hazaérkezők ezért automatikusan két hétre egy erre kijelölt hotelbe mennek karanténba, és Pekingben – amely most a legveszélyeztetettebb az új hullám elindulásával kapcsolatban – szigorító intézkedéseket vezetnek be, például az összes edzőterem (újra) bezár.

Aggodalomra ad okot ugyanakkor egy eset, amikor a hüvelykujjszabályt betartva 14 napra karanténba vonult egy kínai állampolgár, aki éppen Floridából, Miamiból tért haza tanulmányai után Pekingbe, de a karantén lejárta után három nappal rosszul lett, és kiderült: koronavírussal fertőzött volt. Pedig a karantén alatt háromszor is tesztelték, és mindannyiszor negatív eredményt kaptak. A férfi családtagjai közül hárman is elkapták a vírust. 

(CNBC)

A címlapkép forrása: Getty Images.