Katonai eszközökre költ a kormány 270 milliárd forintot, szinte azonnal

Katonai eszközökre költ a kormány 270 millió forintot, szinte azonnal (korr.)

Spread the love

Frissítés: cikkünk korábbi verziójában tévesen 270 milliárd forint szerepelt, valójában 270 millió forintról van szó.

A pénteki, Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat kimondja, hogy a kormány

egyetért a védelmi és biztonsági feladatokkal összefüggő beszerzések központosított rendszerének működéséhez és az ezzel kapcsolatos közfeladatok ellátásához szükséges forrás biztosításával.

Ezért a pénzügyminiszter azonnali határidővel azt a feladatot kapta, hogy ennek érdekében gondoskodjon az MNV Üzletviteli és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság javára 1,285 milliárd forint előteremtéséről, valamint a Honvédelmi Minisztérium fejezet Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat cím javára 270 millió forint biztosításáról.

Ez tehát nem volt betervezve a 2020-as költségvetésbe, vagyis a Pénzügyminisztériumnak most kell előteremtenie a fedezetet, egy olyan időszakban, amikor elszállóban van a költségvetés hiánya a koronavírus-válság miatt.

Címlapkép: A Magyar Honvédség újbeszerzésű Leopard 2A4HU harckocsija (b) a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) GmbH & Co. KG. müncheni gyárában tartott bemutatón 2020. július 3-án. Ebből a típusból összesen 12 darab érkezik hamarosan, majd további 44 darab Leopard 2A7+HU (j) harckocsit pedig 2023-tól szállítanak hazánkba. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *