Katasztrfahelyzetet hirdetnek az ausztrliai Victoria llamban

Katasztrfahelyzetet hirdetnek az ausztrliai Victoria llamban

Spread the love

Katasztrfahelyzetet hirdetnek a jrvnygyi szempontbl legrosszabb helyzetben lv ausztrliai llamban, Victoriban – jelentette be Daniel Andrews, az llam miniszterelnke vasrnap.

Daniel Andrews azt mondta, a vasrnap este letbe lp, hat htig tart korltozsok rtelmben ezentl csaldonknt egy ember mehet el bevsrolni, m csak az otthontl szmtott tkilomteres krzeten bell.

A rendelkezs egyebek kzt jszakai kijrsi tilalmat is elr, a miniszterelnk pedig hozztette, hogy htfn tovbbi, az zleteket rint dntseket tesznek kzz. A The Sunday Herald Sun cm ausztrl hetilap szerint a rendelkezs vlheten a nem alapvet fogyasztsi cikkeket rul boltok ideiglenes bezrsra vonatkozik majd.

Andrews azt mondta, szombat ta 671 j fertzst regisztrltak, belertve ht hallos ldozatot is. Hozztette, hogy mg mindig sok az olyan fertzs, amelynek az eredett nem tudtk beazonostani.

Koronavrus-tesztelsre vr n Victoria llam fvrosban, Melbourne-ben 2020. jlius 16-n.Forrs: AFP/William West

A Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasrnapi jelentse szerint Victoriban eddig 10 931 koronavrus-fertzst regisztrltak, a vrus okozta Covid-19 betegsgbe 116-an haltak bele. A hallos ldozatok szma Ausztrlin bell Victoriban a legmagasabb, 208.

Melbourne-ben hrom httel ezeltt vezettek be hathetes rszleges kijrsi korltozst, s mindenkinek maszkot kell viselnie otthonn kvl, Andrews pedig leszgezte, ha ez nem lesz elg, akkor szigorbb intzkedseket kell bevezetni. Victoria hatrait mr korbban lezrtk az orszgon bell.

Nemrg a miniszterelnk azt kzlte jsgrkkal, hogy a fertzttek negyedrl kiderlt, hogy nem tartotta be az egszsggyi elrsokat, nem maradt hzi karantnban.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *