Karácsony: a kormány "elkezdett hazudni, mint az állat"

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

A főpolgármester szerint folyamatosan volt orvos a Pesti úti idősotthonban.

Karácsony Gergely az ATV Startban azt mondta, nem igaz, hogy nem volt orvos az önkormányzat Pesti úti idősek otthonában, legalább egy folyamatosan dolgozott, volt, amikor kettő is. Nem mondtak fel az otthonban dolgozó háziorvosnak. A főpolgármester közölte: az orvos most koronavírusgyanús tünetekkel fekszik otthonában, erről a vitát méltatlannak tartja.

Az, hogy a főváros és a kormány egymás ellen mutogat, az úgy indult el, hogy a kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk dokumentumokat, amik ezeket a hazugságokat cáfolták.

A fővárosnak minden nehézség ellenére összejött a tesztek  beszerzése, csak másként, mint ahogy eredetileg tervezték. A Startban debütáló Veiszer Alindának a főpolgármester azt mondta, több ezer tesztelést végeznek a következő napokban.

Másfél millió maszk érkezett, azokat szétosztják a kerületeknek.  Karácsony Gergely szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért rendelte el, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehessen felszállni április 27-től.

A jövőről azt mondta, újra kell gondolni a fővárosi költségvetést. A működési pénzekhez nem akarnak hozzányúlni, kultúrára sem fognak  kevesebbet költeni, bizonyos fejlesztéseket elhalasztanak.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján   „legalább egy hétig fizikailag nem volt” jelen orvos a Pesti úti idősek otthonában, ahol jelenleg 223 gondozott és 19 dolgozó fertőzöttet tartanak nyilván.

Előzőleg a Főpolgármesteri Hivatal a Fidesz kommunikációs igazgatójának kérdésére is azt válaszolta, hogy a Pesti úti idősotthonnak mindvégig volt főállású orvosa.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu