jra szlt a Nlkled Dunaszerdahelyen

jra szlt a Nlkled Dunaszerdahelyen

Spread the love

A szlovk labdarg-bajnoksg felshzi rjtszsnak 3. forduljban szerdn este a Dunaszerdahely az si rivlis Slovan Bratislavt fogadta. A pozsonyiak bajnokknt rkeztek a DAC-hoz, radsul az Eurpa-ligba jutssal s biztos harmadik helykkel mr a hazaiak is teljestettk legfontosabb clkitzseiket az idei szezonban. m ahogyan a helyiek nevezik, a csallkzi El Clsinak mindig risi ttje van, radsul a jrvny utni idszakot kveten jra tbbezer szurkol lehetett ott a stadionban.

Ez azonban a magyarorszgi helyzettel ellenttben mg nem telthzat, “csupn” flhzat jelentett, hiszen a kormny dntsnek rtelmben egyelre a stadionokba csak a teljes befogadkpessg 50 szzalkt engedhettk be a rendezk, ez a MOL Arna esetben 6350 ft jelentett.

Mindez rezhet s feltn is volt a mrkzs eltti rkban a stadion krl, nem lehetett volna arra kvetkeztetni, hogy az orszg egyik legnagyobb futball rangadja kvetkezik hamarosan. Akik viszont ott voltak, lelkesen stltak, tapsoltak s nekeltek. Boldogok vagyunk, hogy a kt klub egyezsgre jutott egymssal, hiszen eredetileg vasrnap lett volna a meccs, akkor viszont csak nhny szzan jhettek volna ki, az enyhtsek ezen a hten lptek letbe” – mondta egy csaldf, aki felesgvel s kislnyval tartott az arnba. “Brletesek vagyunk, kzsen rajongunk a csapatrt, de ez szinte mindekire elmondhat itt a vrosban. A pozsonyiak elleni meccs pedig mindig pikns, hiba tnik gy, hogy nincs komoly ttje az sszecsapsnak, tt nlkli DAC-Slovan nem ltezik.”

Dunaszerdahelyen a csaldok kzsen rajonganak a DAC-rtFot: Szab Gbor – Origo

Egy msikukkal mg inkbb belemelegedtnk a szakmzsba, kvncsi voltam ugyanis, hogy a helyiek hogyan vlekednek a nemrg kinevezett j edzrl, Bernd Storckrl s a korbbi magyar szvetsgi kapitny futball-filozfijrl. “Egyelre nem lehet panaszunk, sokkal tmadbb focit jtszik a klub, amita a nmet edz l a kispadon. Amg Peter Hyballa, majd Hlder voltak az edzk, erbl akartunk meccseket nyerni, Storck viszont sszel akar. Remlhetleg ez jobban passzol majd hozznk, de az biztos, hogy az tigazolsi szezonban meg kell erstennk a keretet, ha valban versenyezni akarunk a Slovannal. Hogy szmt-e, hogy msodik, vagy harmadik lesz a csapat? szintn? Szerintem nem. Ha nem nyernk bajnoksgot, lnyeg, hogy az Eurpa-liga meglegyen, ehhez pedig mindkt pozci megfelel.”

rkeznek a DAC szurkolk a Slovan elleni rangadraFot: Szab Gbor – Origo

Mrpedig a DAC sorozatban harmadik ve lphet ki az eurpai hadszntrre, gy hinyrzete maximum az elvesztett kupaeldnts prharc miatt lehet idn a drukkereknek, ott ugyanis nem sikerlt a finlba kerls a Rzsaheggyel szemben. “Nagy dolog lett volna, ha dntt jtszhatunk, fleg, hogy ott is a Slovan lett volna az ellenfl, de taln majd jvre” – mondta Mikls, aki szjmaszkokat rult a stadion mellett. “Termszetesen nem ez a f profilunk, mezeket, slakat s egyb szurkoli relikvikat forgalmazunk nemcsak futballmeccseken, ms sportesemnyeken is. A koronavrus azonban rendkvl megneheztette a helyzetnket, rknyszerltnk, hogy kiss talaktsuk a profilunkat.” Mikls egybknt szurkolknt nem zrt rossz vet, hiszen a DAC mellett a Ferencvros s a Liverpool a kedvenc csapata – krsemre ssze is hasonltotta a magyar bajnokot a Dunaszerdahellyel, valamint Klopprl s Storckrl is szt ejtett. A Fradi szerintem jelenleg ersebb a DAC-nl, tbb a minsgi jtkos a keretkben s a kispadjuk is hosszabb. Ami Storckot illeti, szerintem remek vlaszts volt a kispadra, mr most ltszdnak a csapaton az elkpzelsei. Ha meglesz vele szemben a trelem, akkor nagy dolgokat rhet el vele a klub. Mrpedig rdemes trelmesnek lenni, ezt ppen Jrgen Klopp bizonytotta a ‘Poolnl, ngy v alatt rakta ssze a vilg jelenlegi legjobb csapatt.”

A helyzetre val tekintettel leginkbb a szjmaszkokat vsroltk a drukkerek a mrkzst megelzenFot: Szab Gbor – Origo

A MOL Arnban ha nem is a vilg, de Szlovkia legjobb formban lv egyttesei csaptak ssze. Mrkzs eltt termszetesen felcsendlt aNlkled is, Dunaszerdahely alighanem egy emberknt vrta, hogy vgre tbbezer torokbl szljon a jra a klub himnusza.Az nneplyes kezdrgst ezttal az olimpiai, hromszoros vilg- s ktszeres Eurpa-bajnok sz, Gyurta Dniel vgezte el. A hazaiaknl Schfer Andrs s a csapatkapitny Kalmr Zsolt is ott volt a kezdben – tbb magyar nem is lehetett, hiszen Nmeth Krisztin s Vida Mt is slyos srlssel bajldik. A Slovanban Holman Dvid a kispadon kapott helyet. A Dunaszerdahely kezdte jobban a tallkozt, meznyflnyben jtszott a meccs els szakaszban, igaz a 2. percben Jedlicka hatalmas bravrjra volt szksge, hogy ne kerljn htrnyba. Nem kerlt, st a 17. percben ppen Kalmr rvn egy szglet utni fejessel megszerezte a vezetst is. Sokig azonban nem tartott az rm, a 21. percben egy szp tmads vgn Zan Medved egyenltett. A folytatsban inkbb a pozsonyiak akarata rvnyeslt a plyn, komoly helyzet azonban mr egyik kapu eltt sem addott.

Kalmr Zsoltot nneplik a csapattrsak a Dunaszerdahely vezet glja utnFot: Szab Gbor – Origo

Nem gy a msodik jtkrszben, amely rendkvl szrakoztatra sikeredett, felvltva dolgoztak ki nagyobbnl nagyobb helyzeteket a csapatok. Sokkal inkbb a tmadkrl, mint a vdkrl szlt a meccs, meg persze a kt kapusrl, akik remek napot fogtak ki, egyms utn mutattak be bravrokat. Egyedl a jtkvezetnek nem sikerlt felnnie a tallkoz sznvonalhoz, minden ktes szitucit a vendgek javra tlt, akik radsul gyakori sznszkedssel trdeltk a jtkot. A 82. percben aztn a Slovan egy komikus gllal megszerezte a vezetst, Abena beadsa pattant meg egy blokkolni igyekv vdn, a berepl vendg tmad megzavarta Jedlickt, aki eltt elment a labda, a hosszn rkez Moha pedig az res kapuba fejelt. A hajrban mindent megtett a DAC az egyenltsrt, a jl bevlt idhzs azonban a hosszabbtsban is mkdtt a pozsonyiaknl, st, a teljesen kitmad Storck-csapat egy ellentmads vgn a kegyelemdfst is megkapta.A 3-1-es veresg azonban nem tkrzi hen a jtk kpt, tlzs nlkl kijeelnthet, akr fordtott vgeredmny is szlethetett volna. Schfer Andrs is errl beszlt az Orignak a lefjst kveten. “Meg kellett volna nyernnk a mrkzst, de minimum a dntetlenre rszolgltunk volna, igazsgtalan, hogy kikaptunk. Megmondom szintn, nagyon magam alatt vagyok, sok helyzetnk volt, radsul a msodik flid elejn nekem is volt egy hatalmas ziccerem, de rosszul dntttem. Hiba dominltunk az egsz msodik flidben, a Slovan ltt kt szerencss glt, s mindhrom pontot elvitte.” A jtkvezetssel kapcsolatban a fiatal kzpplys vatosan fogalmazott, de megvolt a vlemnye. “Taln ez a legnagyobb klnbsg a kt csapat kztt: a pozsonyiak idsebbek, tapasztaltabbak nlunk, gy megvan a rutinjuk, hogy ha kell, csaljk a focit. Azt pedig megszokhattuk, hogy a jtkvezetk ltalban nem minket tmogatnak, most is j pr rthetetlen dntssel sjtottak minket. Ennek ellenre ez nem lehet kifogs, nyernnk kell, fleg a szurkoltborunk eltt, amely ma is kitett magrt. Nekem ez volt az els meccsem a Slovan ellen, termszetesen gyzelemmel szerettem volna emlkezetess tenni, de maga a hangulat, illetve a tallkozt krlvev lgkr teljesen magval ragadott.”

Schfer Andrs nemcsak a veresg, a kihagyott ziccere miatt is bosszs volt a lefjs utnFot: Szab Gbor – Origo

Kalmr Zsolt mr tl van nhny rangadn a pozsonyiak ellen, st, glt sem most ltt elszr a Slovannak, ettl fggetlenl csaldottan rtkelt. “Nagyszer meccset jtszottunk, sok helyzettel. Amit elterveztnk, azt meg is valstottuk, gratullok a csapattrsaimnak, mert az eredmnyen kvl gyakorlatilag mindenben fellmltuk a bajnokot – ms krds sajnos, hogy mindenki csak az utbbira fog emlkezni. Arengeteg srls s hinyz sem knnytette a dolgunkat, de ezen az ton kell tovbbmennnk, mr most rezhet az j szakmai stb munkja a csapat jtkn.” Termszetesen a DAC csapatkapitnya sem mehetett el sz nlkl a jtkvezets mellett. “Nehz mit mondani, hiszen a mostani jtkunk egyik kulcseleme a labdaveszts utni azonnali visszatmads, szereztnk is legalbb 7-8 labdt teljesen szablyosan, erre az sszeset lefjta a br… Sokkal izgalmasabb s gyorsabb lett volna, ha engedi a kemnyebb futballt, ami azrt itt Szlovkiban ltalban jellemz is. Nem rtem, hogy ezttal mirt nem a megszokottak szerint vezettk a mrkzst.”

A kzpplys vgl a jvbeli tervekrl is szt ejtett. “Ha a kvetkez szezonban a bajnoksgban, a kupban s az Eurpa-ligban is sikereket akarunk elrni, akkor mind minsgben, mind mennyisgben bvteni kell a keretet. Mi msfl hete 15-16 emberrel edznk, ehhez kpest vltottam nhny szt Holman Dviddal, k 28 fvel vittk vgig a szezont. Szerencsre sok fiatal tehetsg van az akadmin, kzlk ezen a meccsen nhnyan debtltak is, s egyikk sem vallott kudarcot. Ettl fggetlenl erstennk kell, de nyilvn ezzel mindenki tisztban van, gyhogy nagyon bizakod vagyok a jvt illeten.”

Kalmr Zsolt (j) bizakod a dunaszerdahelyi jvt illetenFot: Szab Gbor – Origo

Hogy a tvoli jv mit hoz, az egyelre krdses, a DAC azonban sokig nem bslakodhat az elvesztett rangad miatt, hiszen szombaton 18.00 rtl a tabelln msodik Zsolna csapatt fogadja. Ha nyerne Bernd Storck egyttese, egy mrkzssel a bajnoksg vge eltt 1 pontra megkzelten rivlist. A szurkolkon aligha mlik majd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *