Jött a Microsoft és jól nekiment a Zoomnak

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

A koronavírus miatt többen használják a videokonferenciás szolgáltatásokat mint valaha, erre pedig több platform is elérhető a Skype-tól kezdve a Zoomon át, egészen a Microsoft Teamsig. A Microsoft pedig a fogyasztókért folyó éleződő versenyben kiadott egy rövid reklámanyagot, amelyben a felület felhasználói világszerte promótálják a Microsoft Teamst és hangoztatják, hogyan segít nekik az alkalmazás az üzleti tevékenység folytatásában és más tevékenységekben. A videóban több egyetem és a londoni rendőrség egyik tagja mellett a L’Oreal egyik képviselője is megjelenik.

https://www.youtube.com/watch?v=jWroPoNXV08

Hogy mi a közös ezekben a szakemberekben? Mire van mindegyiküknek szükségük? Biztonságra, ahogy azt az utolsó vágókép is hangsúlyozza. Éppen ez az a terület, amelyen a legnagyobb riválisnak számító Zoomot rengeteget támadják. Az üzenet tiszta és érthető: a fogyasztó hallgasson az oktatásból, üzleti életből, bűnüldözésből és egészségügyből érkezőkre és természetesen preferálja a Teamst a Zoommal szemben.

A Microsoft egyébként korábban már nyilatkozott róla, hogy a miért gondolják biztonságosabbnak a Teamst, mint a Zoomot, bár a blogposztban nem említik név szerint a videokonferenciás céget. A Zoom a problémák megoldása érdekében felvette a Facebook korábbi biztonsági főnökét. Ettől függetlenül azonban a rossz hírnevet nehéz utólag lemosni, ezért is használja a Microsoft a jelenleg makulátlan reputációját a versenyelőny megteremtéséhez. Nem mintha a Microsoftnak nem lettek volna közelmúltban biztonsági problémái.

Mindkét cég részvénye egyébként jól teljesít idén, a Microsoft 12,3 százalékkal került feljebb.

A Zoom árfolyama pedig őrült raliba kezdett 2020-ban a felhasználóinak számának növekedésével összhangban, idén 121 százalékot emelkedett az árfolyam.

(ZDNet)

Címlapkép: Jeenah Moon/Getty Images