Jó híreket osztott meg a koronavírus ellenszeréről a német vakcinalabor vezetője

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

„Mindenki dolgozik vakcinákon mindenkinek. Nincs olyan, hogy kizárólag Amerikának, Németországnak vagy bárki másnak jut majd csak az ellenszerből” – mondta Klaus Cichutek, a Paul-Ehrich-Institut elnöke a CNBC-nek.

A szakember hozzátette: a vakcina terjesztése nagyrészt attól függ majd, hogy melyek a termék tulajdonságai, illetve hány dózist lehet majd belőle gyártani, milyen idő alatt.

„Nem tudom megmondani, hogy terjesztik majd, de biztos vagyok benne, hogy mindenki a világon elkötelezett nemcsak az országával, hanem a kulcsrégiókkal kapcsolatosan is. Ez egy globális törekvés: az emberiségnek szüksége van egy jó vakcinára és több mint egyre” – fogalmazott Cichutek.

Jó eséllyel egyébként elsősorban a magas kockázatú, kulcsfontosságú ágakban dolgozók kapják majd meg először a vakcinát, mint az egészségügyi dolgozók.

Cichutek elmondta: a biotec-cégek és az akadémikusok közösen dolgoznak a Covid-19 vakcina kifejlesztésén az Egyesült Államokban, Kínában, az Egyesült Királyságban és Németországban is. Elmondta: a német vakcinákat még idén elkezdik embereken teszteli.

Cichutek elmondta azt is, hogy jelenleg egy vakcinát tesztelnek már embereken az Egyesült Királyságban, egyet az Egyesült Államokban és kettőt Kínában.

Címlapkép: Getty Images