Japánban pénzügyi segélyt adnak a szexmunkásoknak

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Segíts a szerkesztőségnek! Nélküled nincs 444.

A szexmunkások is kaphatnak pénzügyi segélyt Japánban, mert a koronavírus miatt teljes mértékben elestek a bevételüktől.

Hosszan viták után a szexmunkásokra is kiterjesztették a japán központi kormány mintegy 989 milliárd dolláros segélyét, amivel a munkájukat vesztetett munkavállalókat támogatják. Ehhez meg kell felelni bizonyos feltételeknek, de az aktivisták szerint ez egy hatalmas lépés a szexmunkások társadalmi elfogadása érdekében.

A prostitúció illegális Japánban, de a szexmunka bizonyos fajtái legálisak, például az orális szex a masszázsszalonokban. Ennek ellenére kutatások szerint a szexipar évente 24 milliárd dollárt termel a feketepiacon.

A segély most csak azokra vonatkozik, akik legálisan dolgoznak, de most nem tudnak, mert az iskolából hazaküldött gyerekeiket nevelik otthon vagy épp más okból kifolyólag nem jutnak jövedelemhez. A szexmunkások az őket dolgoztató szexügynökségeken keresztül juthatnak hozzá a segélyekhez.

Egy prostituáltként dolgozó nő, Mika szerint nem teljesen világos, hogy a segély azokra vonatkozik-e csak, akiknek megszűnt a munkahelyük, vagy azokra is, akiknek csak nincs bevételük, mert eltűntek a kuncsaftok. Mikának korábban napi 3-4 kuncsaftja is volt, de ez jelenleg a nullával egyenlő. Mostanra teljesen kifogyott a tartalékaiból.  

Ráadásul a kormány azt is kikötötte, hogy csak azok részesülhetnek a segélyben, akik igazolni tudják, hogy elestek a jövedelmüktől, ebben a műfajban viszont sokan az asztal alatt fizetnek. Sok szexmunkás azonban nemcsak az adók, hanem a társadalmi megbélyegzés miatt sem jelenti be magát hivatalosan szexmunkásként. (CNN) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.