Janurig zrt kapusak lehetnek az olasz focimeccsek

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

Vasrnap dlutn is jabb halasztsokat, jratervezseket s intzkedseket jelentettek be a sport vilgban a koronavrus-jrvny miatt.

A portugl Sporting CP negyven szzalkkal cskkentette futballistinak fizetst hrom hnapra. A lisszaboni klub vezetsge ezalatt csak a munkabrnek felt veszi fel. Az orszg bajnoksga mrcius 12. ta sznetel, az idnybl mg tz fordul van htra, a Sporting a negyedik helyen ll a tabelln.

A COPE spanyol rdilloms gy tudja, hogy a La Liga labdargcsapatai kzl elsknt a Real Sociedadnl indulna meg jra az edzsmunka. A bajnoki tabelln negyedik, a Kirly Kupban pedig dntbe jutott egyttes jtkosai pnteken kaptak tjkoztatst arrl, hogy a biztonsgi intzkedsek betartsa mellett keddtl ismt kzsen kszlnek. Spanyolorszgban, a jrvny egyik eurpai gcpontjban szigor szablyok lptek letbe az elmlt hetekben, keddtl azonban olyan kzssgekben is jraindulhat a munka, ahol nem alapvet fontossg tevkenysget folytatnak.

Mjus 31-n szeretnk jrakezdeni s jlius 12-ig befejezni a jelenleg sznetel olasz labdarg-bajnoksgot a Sport Mediaset rteslse szerint. A mrcius eleje ta knyszerpihent tart futballistk mjus 4-tl edzennek ismt, mieltt a hnap vgn mr bajnoki pontokrt lpnnek plyra. Hromnaponknt jtszannak a Serie A csapatai, s a srtett program rvn hat ht alatt lebonyoltank az sszes htralev fordult.

Marco Materazzi s Rui Costa legends fotja a Milan-Inter rangadn 2005 prilisbanForrs: Twitter

A mostani idnyben a jrvny ltal leginkbb sjtott rgikban (pldul Lombardiban) lv csapatok csak semleges, kevsb fertztt helysznen fogadhatnk rivlisaikat. Egy msik, ugyancsak vasrnapi hr szerint viszont res leltk eltt zajlannak a tallkozk. Az olasz kormny arra kszl ugyanis, hogy rendeletileg betiltsa nzk jelenltt a futballmeccseken, egszen 2021 janurjig. A jegybevtelek elmaradsa miatt csak a mostani szezonban csapatonknt 75-95 milli eur vesztesg ri az olasz klubokat.

A vilg legnagyobb hromhetes kerkpros krversenyeinek egyikt, a Giro d’Italit oktberben rendezhetik meg az olasz sportgi szvetsg elnke, Renato Di Rocco szerint. A nagy mlt, 1909 ta ltez viadalt, amelyet a koronavrus-jrvny miatt kellett elhalasztani, az eredeti tervek szerint mjus 9. s 31. kztt bonyoltottk volna le gy, hogy a nyit idfutam s tovbbi kt versenyszakasz is Magyarorszgon lett volna.

va intett a labdarg Premier League “mestersges lezrstl” a Crystal Palace edzje, Roy Hodgson. A 72 esztends szakember a londoni klub szurkolinak cmzett kzlemnyben – amelyben ksznetet mondott minden egszsggyi dolgozknak, valamint mindenkinek, aki rszt vesz a vilgjrvny elleni kzdelemben – hangslyozta: szleskr tmogatssal br az az igny, hogy vgigjtsszk az idnyt.

Nem akarunk mestersges dntseket a bajnokrl, a Bajnokok Ligjban indulkrl, vagy pp arrl, ki jut fel s ki esik ki” – fogalmazott a korbbi angol szvetsgi kapitny.

A 72 ves Roy Hodgson a Premier League legidsebb edzjeForrs: AFP/Oli Scarff

A 29. fordulnl jr Premier League kzdelmei legalbb prilis 30-ig sznetelnek, s Hodgson hozzfzte: hrom-ngyhetes felkszlsre lesz szksg a pontvadszat jraindtsa eltt. A Crystal Palace 39 ponttal a 11. helyen ll, htrnya hat pont a mr eurpai kupaporondot r hatodik helyen ll Manchester Uniteddel szemben, mg a kieszna eltt 12 pont az elnye.[ad_2]

Source link