jabb holttesteket talltak az j-skciai mokfuts helysznein

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

jabb ngy holttestre bukkant a rendrsg a ht vgi j-skciai mokfuts helysznein, gy a 22-re ntt a gyilkossgsorozat hallos ldozatainak szma, s a hatsgok azzal szmolnak, hogy elkerlhetnek tovbbi ldozatok.

A rendrsg helyi id szerint kedden arrl tjkoztatott, hogy legett hzakban bukkantak r az jabb ldozatokra. A legfiatalabb ldozat egy 17 ves lny, a tbbiek felntt nk s frfiak.

Elz napon, htfn a rendrsg 19 hallos ldozatrl adott hrt, s – mint utlag kiderlt – kzjk sorolta a tmadt is. Figyelmeztetett arra, hogy ez felteheten nem vgleges szm, mert t felgyjtott plet van, tbbsgk lakhz, s nem zrhat ki, hogy tallnak mg holttesteket azoknak a hzaknak a maradvnyai alatt, amelyek teljesen legtek.

51 ves frfi az elkvet

Egy 51 ves frfi, nv szerint Gabriel Wortman tbb helysznen kvette el a gyilkossgokat az j-Skcia-flszigeten elterl, apr dlkelet-kanadai tartomnyban. A bncselekmny-sorozat helyi id szerint szombaton, jfl eltt msfl rval kezddtt az Atlanti-cen partjn fekv Portapique vroskban, 130 kilomterre szakra Halifaxtl. A rendrsg tbb lakossgi bejelents utn vonult ki az els bntny helysznre, tbb halottat tallt egy hzban s a krnykn, tbb plet pedig lngokban llt. A tettes Truro, Milford s Enfield teleplseken folytatta a vrengzst, mokfutsa 12 rn t tartott. A hradsok szerint rendrruhba ltztt, s rendrautnak lczott gpkocsit hasznlt.
A rendrk egy benzinktnl agyonlttk az elkvett.

Mg tbb ldozat lehetForrs: AFP/2020 Getty Images/Tim Krochak

A nyomozs bonyolult

A nyomozs bonyolult s sokig tart, ezrt a gyilkossgsorozat minden rszlete tovbbra sem ismert. A tettes indttatsrl tovbbra sem mondanak semmit a hatsgok. Annyi derlt ki, hogy Wortman fogtechnikus volt, nem volt bntetett ellet, s nem ismert mindenkit az ldozatai kzl. A rendrk 16 bngyi helysznt fsltek t t teleplsen a dlkelet-kanadai tartomny kzps s szaki rszn. Katonk is segtik a munkjukat.

Szigortank a fegyvertartst

Justin Trudeau kanadai miniszterelnk a gyilkossgsorozat kapcsn kedden a fegyvertartsi szablyok gyors szigortsra tett gretet.

Ez volt a legslyosabb tmeges gyilkossg Kanadban 1989 ta, amikor is egy fegyveres 14 nt gyilkolt meg egy montreali tanintzetben, majd vgzett magval is. Kanadban ritkk a tmeges gyilkossgok, a fegyvertartsi szablyok az orszgban szigorbbak, mint az Egyeslt llamokban, ahol klnsen az utbbi vekben gyakran fordultak el tmeggyilkossgok.