jabb DK-s politikusnak ad pnzt Niedermller Pter, Erzsbetvros kltsgvtsbl

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

Komromi Zoltnnal, a Demokratikus Koalci (DK) egszsggyi politikusval is megbzsi szerzdst kttt a DK-s vezets erzsbetvrosi nkormnyzat – vette szre az Origo. Mint ismert, az elmlt napokban derlt ki, hogy Niedermller Ptera klnleges jogrend ltali felhatalmazst kihasznlva egyszemlyben adott nagyrtk megbzst Czegldy Csaba gyvdi irodjnak.

A kerlet hivatalos oldalra feltlttt adatokszerint Komrominak 1,8 milli forintot utal az nkormnyzat. Az krds, hogy pontosan mire, ugyanis ezen kvl ms rtkelhet adat nem szerepel a kzztett tjkoztatban. Ugyanis

  • aszerzds trgyaoszlopban “Dr. Komromi Zoltn Pl megbzsi szerzds”;
  • aszerzds lejrtnlpedig a “45 748” felirat olvashat.

Magyarn amellett, hogy mirl szl a szerzds, azt sem lehet tudni, hogy az milyen idtartamra szl. Ami viszont biztos, hogy

Czegldy utn egy jabb DK-s politikus kerlt fel Niedermller Pter kifizetsi listjra.

A korbbana Juhsz Pter-fle Egytt-ben politizlKomromitavaly jniusban lpett be a DK-ba, Klmn Olga elvlasztsi kampnyt segtve.Azta a prt jolly jokere, hiszen hol hziorvosknt (kerleti mdia), hol fggetlen szakrtknt (RTL Klub), hol a DK egszsggyi szakpolitikusaknt (ATV) szerepel a mdiban. Kzssgi mdia oldaln azt rja magrl,hogy “hziorvos vagyok Budapest XII. kerletben.”Egy 2014-es interjban azzal bszklkedett, hogy “17 esztendeje gygyt a krnyken.”

jabb ajndk Niedermller Ptertl: a DK-s Komromi Zoltn is megbzsi szerzdst kapottForrs: Facebook

Az idei vben ktszer is szerzdtt Czegldy Csaba irodjval az erzsbetvrosi nkormnyzat.

Niedermller Pter visszalve a veszlyhelyzet adta hatskrvel egy szemlyben hozta meg a dntst: Gyurcsny Ferenc egykori gyvdjnek prilis 1-je s december 31-e kztti idszakra29 milli forintot ad jogi feladatok elltsra.

Az Origo rta meg, hogy az elmlt idszakban szletett egy msik szerzds is a felek kztt, amit a vrosvezets sokig elhallgatott. Czegldy egy 13 milli forintos megbzst is kapot, igaz, erre mg a veszlyhelyzet kihirdetst megelzen, felteheten janur krnykn kerlt sor.

Az nkormnyzati vlaszts ta a Nidermller vezette nkormnyzat ngyszer hozta ki nyertesknt a brtnviselt, a DK EP-listjn szerepl politikus-jogsz irodjt. Bajkai Istvn, a kerlet fideszes kpviselje az Origonak gy kommentlta a trtnteket, hogy “egyik prttrs segtette a msik prttrsat.” Garai Dra, civil kpvisel az nkormnyzat kizskmnyolsakntrtkelte az jabb Czegldy-szerzdseket, hozztve, hogy bizonyra politkai alku van a httrben.