jabb 2700 munkahely jn ltre a gdi Samsung-gyrban

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Gdn – ahol a kormny az els gazdasgi vezetet kijelli – a Samsung-gyr 1600 embernek ad munkt, de hamarosan fejlesztik az zemet, tovbbi 2700 embert vesznek fel, gy 4300-ra nhet az ott foglalkoztatottak szma – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnki Kabinetiroda kormnyzati llamtitkra szerdn a Kossuth Rdi J reggelt, Magyarorszg! cm msorban.

Hozztette, hogy a rendelet rtelmben a kijellt gazdasgi vezetbl szrmaz adbevteleket elssorban a terlet krnykre kell klteni, gy a Gdn, Csomdon s a Dunakeszin lk rdekeit is figyelembe kell venni. A krds arrl szl, hogy ezt az sszeget ki fogja elklteni, a vrosvezets vagy a “nagyobb kitekintssel rendelkez” megye, vagyis komplexen kell kezelni ezt a krdst- jegyezte meg.

A gdi Samsung SDI gyr 2020. janur 28-nForrs: MTI/Mnus Mrton

Arrl is beszlt, hogy amikor Magyarorszgon ezrek vesztik el a munkjukat a jrvny miatt, nagyon fontos, hogy azokat a helyeket a kormny megprblja megersteni, ahol j munkahelyek jnnek ltre. Errl szl a kormny gazdasgvdelmi akciterve, amely a nemzetgazdasg 18-20 szzalkt “megmozgatja” – hangslyozta.

A Samsung-gyr fejlesztse 400-500 millird forintba kerl, ezzel ez az egyik legnagyobb fejleszts az orszgban. A beruhzs egyben technolgiai vltst is jelent, hiszen elektromos autkhoz gyrtanak akkumultorokat az zemben – ismertette.

Krdsre elmondta azt is, a klnleges gazdasgi vezetek ltrehozsa egy lehetsg, amivel a kormny segteni tud azokon a terleteken, ahol munkahelyteremts zajlik. Ez egy gazdasgvdelmi lps – hangslyozta.

Hozztette, egyelre egy ilyen vezet van, de a lehetsg nyitva ll, hogy tovbbiak jjjenek ltre.Az llamtitkr az M1 aktulis csatorna msorban elmondta azt is, egyni politikai rdekek sem rhatjk fell a munkahelyteremts fontossgt. Hozztette, hogy Gdn jelenleg kaotikus politikai viszonyok vannak, hiszen az ellenzki polgrmester – korrupci vdjval – feljelentette a kt alpolgrmestert, s viszont.

Ez nem kedvez a munkahelyteremtsnek, s 4600 ember meglhetse nem kerlhet veszlybe emiatt – fogalmazott Tuzson Bence.