j-Zlandrl elindul az utols nmet gp

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

[ad_1]

Elindul htfn j-Zlandrl az utols replgp, amely az ott rekedt nmeteket szlltja haza a koronavrus-jrvny miatti korltozsok kzepn. Ennek tiszteletre az aucklandi Sky Towert a nmet nemzeti sznekkel vilgtjk ki.

A Lufthansa lgitrsasg egy A380 tpus gpe 500 nmet utassal szll fl htfn este a vrosbl. A dli flteke legmagasabb pletnek kivilgtst a nmet-j-zlandi kereskedelmi kamara krte a nmet turistk s vendgmunksok tmogatsa jell. A tornyot rendszeresen kivilgtjk klnbz alkalmakra.

A kamara elnke, Monique Surges a dpa hrgynksgnek elmondta, hogy a vilgjrvny kezdetn mintegy 200 ezer nmet rekedt klfldn, s kzlk messze a legtbb – krlbell 12 ezer – j-Zlandon.

A nmetek a szigetorszg minden rszben szt voltak szrdva, sokan az eldugott helyeken lveztk a szabadsgukat, msok dolgoztak alkalmi munkahelyeken.

Sokan szerettek volna maradni, de a jelen krlmnyek kztt bizonytalann vlt a munkjuk, a szllsuk. A kt kormny trgyalsainak eredmnyekppen 14 Lufthansa s 12 Air New Zealand-gp szlltotta ket haza, naponta 1200 embert.[ad_2]

Source link