j forintrmket bocst ki a Magyar Nemzeti Bank a koronavrus-jrvny miatt

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapjn megjelent a Tisztelet a veszlyhelyzet hseinek forgalmi rmk emlkvltozatnak tervezsre kirt plyzat.

Matolcsy Gyrgy jegybankelnk az MNB vlsgkezel csomagja keretben prilis 7-n jelentette be, hogy hamarosan j 20 forintos is lesz, amely a most frontvonalban ll egszsggyi dolgozknak s helytllknak tiszteleg majd – rja a Napi.hu.

A jegybank honlapjn pedig megjelent az erre vonatkoz plyzati felhvs. Eszerint az elmlt hetekben a Magyarorszgot is elrt koronavrus-jrvny elleni vdekezsben kiemelked szerepet vllal egszsggyi-, kereskedelmi-, kztisztasgi-, logisztikai terleten dolgozk ldozatos munkjnak elismerse s az irntuk rzett tisztelet kifejezseknt az MNB a 10 s 20 forintos forgalmi rmk emlkvltozatt bocstja ki Tisztelet a veszlyhelyzet hseinek tematikban.

Az rmk tematikai oldala (a kt rmn egyforma tartalommal) megjul, mg nvrtkes oldaluk, valamint az rmk pereme (reczettsge) vltozatlan formban jelenik meg.

Forrs: MTI/Beliczay Lszl

Az rmk emlkvltozata tematikai oldalnak megtervezsre az MNB nylt plyzatot hirdet, azon brki rszt vehet. A beadand plyzati anyagnak tartalmaznia kell a 10 s 20 forintos forgalmi rme kzs tematikai oldalnak grafikai tervt fekete-fehr sznben vektorgrafikus formtumban, valamint kpformtumban, az remkp tematikai lerst, valamint a plyz elrhetsgeit.

A kirs szerint a plyzat gyztese 400 ezer forintot, valamint a grafikai terv megvalstst nyeri el, a msodik dj 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forinttal jr.

A plyzati anyagokat az MNB mjus 10-n 16 rig vrja. A plyzatot az MNB illetkes igazgatsgainak s az rmket gyrt Magyar Pnzver Zrt. vezetibl ll szakrti bizottsg brlja el. A plyzat eredmnyt az MNB mjus 15-ig hozza nyilvnossgra a honlapjn.