Itt a lista a világ legnépszerűbb okostelefonjairól

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

A Strategy Analytics legfrissebb elemzése szerint a Samsung Galaxy A51 volt a világ legkeresettebb Androidos okostelefonja 2020 első negyedévében. Globálisan 6 millió darab Galaxy A51-et adtak el a periódus alatt, ami 2,3 százalékos piaci részesedést jelent. A Xiaomi Redmi 8 volt a második legnépszerűbb Androidos készülék világszerte. Az Andorid piacon az látszik, hogy kezdenek a megfizethetőbb modellek dominálni, a felső kategóriás készülékekkel szemben.

Linda Sui, a Strategy Analytics igazgatója arról számolt be, hogy globálisan 275 millió darab okostelefont adtak el 2020 első negyedévében, melynek jelentős részét, szám szerint 86 százalékát az Android alapú operációs rendszerrel rendelkező okostelefonok tették ki, ami azt jelenti, hogy a negyedévben eladott telefonok túlnyomó többsége Androidos volt.

Neil Maston, a Strategy Analytics ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Android szegmensen belül a hat legjobban értékesített telefonból négyet a Samsung gyártott, míg kettőt a Xiaomi. A Samsung Galaxy A51 (4G) a világ első számú, legtöbbet értékesített Android alapú okostelefon modellje, melynek eladásai a piacon értékesített összes készülék 2,3 százalékát adták a negyedévben. A Galaxy A51 minden régióban népszerű, különösképpen Európában és Ázsiában.

Forrás: Samsung

A Xiaomi Redmi 8 a világ második legnépszerűbb Android alapú modellje, amely a negyedévben eladott összes készülék 1,9 százalékát tette ki. A Xiaomi Redmi típusú telefonjai nagyon jó értékesítési számokat értek el Indiában és Kínában, valamint Európában is egyre népszerűbbek.

Forrás: Xiaomi

A Samsung Galaxy S20+ volt a harmadik helyen 1,7 százalékos piaci részesedéssel, ez az egyetlen szuper-prémium kategóriás készülék, amely befért a hatos toplistába.

Forrás: Michael Short/Bloomberg via Getty Images

A negyedik legkeresettebb Android alapú készülék a Samsung Galaxy A10s volt 1,6 százalékos piaci részesedéssel.

Forrás: Samsung

A Galaxy A10s-től piaci részesedést tekintve minimálisan elmaradva a Xiaomi Redmi Note 8 az ötödik helyre fért fel.

Forrás: Xiaomi

Juha Winter, a Strategy Analytics társigazgatója arról beszélt, hogy mivel a mobilszolgáltatók csökkentették a különböző támogatásokat az elmúlt években, és sok ország a vírus utáni recesszióba merült, az okostelefon-fogyasztók világszerte egyre inkább árérzékenységet mutatnak, és új Android-modelleket keresnek, amelyek a leginkább kedvezők ár-érték arányban.

Miután hatos toplistában mindössze egy darab prémium kategóriás okostelefon volt, így az látszik, hogy a globális fogyasztók sokkal inkább a megfizethetőbb, de specifikációkat tekintve viszonylag sokat tudó készülékeket választják. Winter szerint az Android most lép át egy poszt-prémium érába.

Címlapkép: David Becker/Getty Images