Index – Sport – A sakkvilágbajnok százjátszmás meccset játszott a legfiatalabb magyar nagymesterrel

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A férfi sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen online hívta ki a legfiatalabb magyar nagymestert, a 17 éves Kozák Ádámot, aki tavaly decemberben megnyerte a 18 éven aluliak villámsakk Európa-bajnokságát Tallinnban.

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a 29 éves norvég az úgynevezett bulletben, a villámsakk leggyorsabb, egyperces időkontrollú fajtájában választotta partnerének Kozákot.

“Közvetlenül előtte sokat játszottam másokkal, és igen kevés energiám maradt, aznapra már befejeztem volna a sakkot” – elevenítette fel a történteket a magyar sakkozó. Hozzátette, végül százjátszmás mérkőzést sikerült játszania Carlsennel.

“Ez nem volt előre megszabva, csak így jött ki. Szerintem az elején eléggé tiszteltem, ezért az első ötven játszmát olyan 47-3-ra abszolválta. Az utolsó negyvenben már kiegyenlített volt a küzdelem, körülbelül 23-17 lehetett a javára, de megesett, hogy zsinórban négyet is nyertem ellene” – mondta. Kozák beszámolt arról is, hogy a lichess.org weboldalon körülbelül ezer nézője volt az összecsapásnak, amely este 11 órától hajnali 2-ig tartott.