Index – Mindeközben – Kínában már a mekis csirke is 5G akar lenni

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Miközben Európában összeesküvéselmélet-hívők szerint az ötödik generációs mobilhálózatok koronavírust-terjesztenek, addig az 5G kapcsán saját világvezető szerepét hangsúlyozó (és ezért hideget és meleget kapó) Kínában egyes kreatívok mintha a ló másik oldalára estek volna át a témában.

Legalábbis erre enged következtetni, hogy a McDonald’s a héten piacra dobta arrafelé az 5G rántott csirkét.  

202004151617317500 640 0

A dolgot pár napja a kínai Facebookon, a WeChaten egy rejtélyes poszttal és sokat sejtető képekkel harangozták be, amelyek egy 5G terméket ígértek. Egyesek pedig be is kajálták, hogy a meki belép a mobilpiacra. Ám a szerdai bejelentésből kiderült, hogy az 5G termék alatt a McCrispy Chicken értendő, amely a reklámszöveg szerint 5 új technológiát vonultat fel.

A McDonald’s szerint sok éve ez a legfontosabb új fejlesztésük Kínában, bár jelentős, megosztó újításnak bizonyult a napokban az is, hogy a cég egyik kantoni étterméből kitiltották a feketéket, ami miatt nagy magyarázkodásokra kényszerültek. (A kínai városban terjedni kezdett a fekete kereskedők körükben a koronavírus, ami miatt a vádak szerint a hatóságok rájuk szálltak, és a helyzet széles körű diszkriminációba torkollt.)