Index – Mindeközben – Életet mentett a golyóálló mellimplantátum

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Kétéves, nem halálos kimenetelű lövöldözéssel ritkán foglalkozik a sajtó, pláne ritkán jelenik meg hasonló esetről orvosi tanulmány, ám a mostani kivétel. A plasztikai sebészek egyik orvosi lapjában, a Plastic Surgery Case Studiesban jelent meg egy cikk, amiben kanadai orvosok egy 2018-as, meglepő lövöldözés utóéletét rögzítették:

egy 30 éves nő életét a mellimplantátuma mentette meg, az ugyanis felfogta a lövedéket, ami az orvosok szerint akár halálos találat is lehetett volna. A lövöldözésben megsérült nő fájdalmat érzett, majd látta, hogy vérzik, így gyorsan kórházba sietett, ahol azonnal kiműtötték a jobb mellébe fúródott lövedéket.

A műtét során mindkét implantátumot eltávolították, ekkor derült ki, hogy az egyiken szinte teljesen áthatolt keresztben a lövedék, vagyis a szilikon jelentősen lelassította a golyót.

A Gizmodo cikke szerint egyébként nem ez az első eset, hogy mellimplantátum mentett életet lövöldözés alatt – legalább két ilyen esetet találtak a tanulmányt közlő orvosok, de ez az első, amiben nem csak, hogy lelassította az implantátum a golyót, de lényegében biztonságos helyre is terelte azt, ahol nem okozott komolyabb sérülést.