Index – Mindeközben – Családjától pár méteres távolságban ünnepelt a brit lottógyőztes

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Úgy tűnhet, nehéz megtalálni a jót ebben a helyzetben. Hetek óta bezárva élünk, veszélyben az egészségünk, a munkahelyünk, a gazdaság, lehet, hogy nem tudunk majd nyaralni menni. Mégis hogyan tudnánk pozitívak maradni?

Ebben szeretne segíteni egy oldal, a Happy Arc, ami igyekszik pozitívan tálalni a koronavírusos eseményeket, és inkább úgy a jóra koncentrálni, hogy a legfontosabb számok azért a szemünk előtt legyenek (kivéve a halálozási rátát), teszi mindezt vidám, szivárványos logóval és színvilággal. Olyan adatokat tudhatunk meg az oldalon görgetve, mint például

  • hányan gyógyultak már meg a Covid-19-ből (700 615 fő),
  • összes hány fő igazolt betegből (2 564 886 fő),
  • ugyanez országonkénti eloszlásban, például Izlandon 100%, Új-Kaledóniában 94%, Kínában 93%, de megtaláltuk a listában Magyarországot is naprakész információkkal, a cikk írásakor 2168 regisztrált esetből már 295-en gyógyultak fel.
  • grafikonon is meg lehet nézni napi bontásban a regisztrált új eseteket és felgyógyultakat is, 
  • az adatok alatt pedig egy cikkgyűjtemény a koronavírussal kapcsolatos vidám hírekből.

Az oldal egy kanadai házaspár műve, Azhdar digitális marketinges, felesége,  Ulkar pedig szoftverfejlesztőként dolgozik. Nonprofit alapon hozták létre a vidám koronás oldalt, a bevallásuk szerint azért, hogy némi biztatást és pozitívumot csempésszenek az emberek életében ezekben az őrült időkben. 

happyarc

Az adatok legmegbízhatóbb forrásokból származnak, a John Hopkins Egyetem adatközléséből, illetve a WHO és a különböző országok hivatalos adataiból.

Tehát a vidám koronás oldal erre található:

THE HAPPY ARC

Positive stats and happy news related to covid-19, the novel coronavirus.