Index – Mindeközben – Az otthoni lépcsőkön mássza meg Skócia egyik leghíresebb hegyét egy 90 éves néni, így gyűjt pénzt a kórházaknak

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

A világ különböző pontjain egészen különleges módszerekkel igyekeznek az emberek segíteni a járvány elleni harcban, ezek közül is kiemelkednek azok, amelyeket a különösen veszélyeztetett korcsoportba tartozó nagyon idős emberek találnak ki azért, hogy pénzt gyűjtsenek kórházaknak, idősotthonoknak.

Nemrég egy 99 éves veterán gyűjtött össze több mint 18 millió fontot a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak (NHS) azzal, hogy a kertjében rótta a köröket. Most egy 90 éves skót nő vállalkozott hasonló akcióra, nem titkoltan a bácsi sikereinek hatására.

Margaret Payne terve az, hogy olyan sokat lépcsőzik otthonában, mintha felmászna Skócia egyik legismertebb hegyére, a 731 méter magas Suilvenre.

A 90 éves nő kiszámolta, hogy ahhoz, hogy annyit lépcsőzzön, mintha felmenne a hegyre összesen 282 alkalommal kell megmásznia az otthonában található 17 lépcsőfokot. A terve az volt, hogy tízezer fontot gyűjt össze, de ezt már most jócskán meghaladta, jelenleg több mint 32 ezer összekalapozott fontnál tart az akciója, plusz további 8 ezer fontnyi ajándék is bejött már.

Azt mondta, először 15 éves korában, a második világháború alatt 1944-ben mászta meg a testvérével a Suilvent. Úgy kalkulál, hogy a mai fizikumával nagyjából két hónap alatt fogja teljesíteni a saját maga által kitalált kihívást, úgyhogy lesz idő adakozni bőven.

(BBC)