Index - Kultúr - Meghalt Tom Cruise és Robert Redford egyik kedvelt karakterszínésze

Index – Kultúr – Meghalt Tom Cruise és Robert Redford egyik kedvelt karakterszínésze

Spread the love

Nyolcvanöt éves korában meghalt Wilford Brimley amerikai filmszínész, akire a jobb memóriával rendelkező mozirajongók a Selyemgubó és A cég című filmekben nyújtott alakítása miatt emlékezhetnek.  Menedzserének bejelentése szerint Brimley szombaton hunyt el egy utahi kórházban “számos betegség” után.

Az Utah államban született Brimley lovasjelenetekben kaszkadőrként kezdte filmes pályafutását, színészként csak a 40-es éveiben mutatkozott be először. A hírnevet Ron Howard 1985-ben bemutatott sci-fije, a Selyemgubó hozta meg neki, ebben egy hetvenes éveiben játszó férfit alakít, aki egy floridai nyugdíjas otthon lakóival rájön arra, hogy idegen bolygóról jöttek energiái fiatalították meg őket.

Emlékezetes szerepe volt alakítása Tom Cruise oldalán az 1993-ban bemutatott A cég című filmben. Többször dolgozott együtt Robert Redforddal is.

Brimley 1988-ban ismét feltűnt a filmvásznon a Selyemgubó 2. – A visszatérés című filmben.

Barbara Hershey színésznő, aki számos filmben játszott együtt Brimleyvel, “csodálatos férfi”-nek és olyan színésznek nevezte őt, aki mindig meg tudta nevettetni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *