Index – Kultúr – Még mindig Eszenyi Enikő egyeztet a Fővárossal a Vígszínház nevében

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

A budapesti színházak vezetőivel egyeztetett a napokban videokonferencián Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes, amelyről képeket is közöltek Karácsony Facebook oldalán. A 24.hu-nak feltűnt, hogy a képeken szerepel Eszenyi Enikő, aki március közepén azt jelentette be, hogy a vele szemben felmerült vádak miatt visszavonja igazgatói pályázatát és befejezi munkáját a Vígszínház igazgatójaként. 

Ahogy arról korábban részletesen írtunk, Eszenyi azután jelentette be mindezt, hogy több mint hatvan színész és más színházi ember vádolta meg verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel a Vígszínház igazgatóját, megalázó kommunikációról, elviselhetetlen munkakörülményekről, agresszív vezetői módszerekről beszámolva. Ezek alapján azt lehetett gondolni, hogy Eszenyi nem képviseli majd tovább a színházat, az igazgatói feladatokat pedig Rudolf Péter, a színház új igazgatója veszi át. 

A portál megkérdezte Gy. Németh Erzsébetet, aki elmondta, hogy Eszenyi valóban részt vett az egyeztetésen, ugyanis június 30-ig tartó igazgatói mandátumát, Rudolf csak ezután veszi majd át ténylegesen a Vígszínház vezetését. Az ő megbízatása így 2020. július 1-től 2021. december 31-ig szól majd.