Index – Kultúr – Kinyithatnak a múzeumok május közepétől Bécsben

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Pénteken délelőtt egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy május közepétől újra kinyitnak a múzeumok, miután elkezdik szakaszosan feloldani a korlátozásokat, amik május közepén kezdődnek, június elsején, június 30-án és augusztus 31-re tervezik a következő lépéseket, de ezek függeni fognak a májusi feloldás sikerességén.  Az alkancellár Werner Kogler szerint július elseje lehet az igazi fordulópont, amikor a további oldások dinamikájáról dönthetnek. 

A bajba jutott intézményeknek külön alapot hoznak létre a kulturális terület szereplőinek, elsősorban a nonprofit szervezeteknek, valamint szervezőknek. 

Az értékesítéssel foglalkozó galériák újra kinyithatnak már most. Az állami múzeumok, mint például az Albertina, Kunshistoriches Museum és a Belvedere június végéig zárva lesznek, és az addig eltelt időben felújításokat fognak végezni. 

Május közepén megnyílnak a könyvtárak és az archívumok, de az olvasótermek zárva maradnak. 

A tömegrendezvények július elejétől lehetnek megint, de ez még nagyban függ attól, hogy május elsejéig sikerül-e leszorítani a fertőzések számát. Gondolkodnak a szabadtéri mozik újranyitásában, miközben a zárt mozik biztosan zárva maradnak augusztus végéig, és egészen biztos, hogy nem lehet szabadtéri fesztiválokat sem megtartani augusztus legvégéig. 

(Kleine Zeitung)