Index - Belföld - Letartóztatták a nőt, aki nagypénteken haragosaira gyújtott egy házat Miskolcon

Index – Kultúr – Júliustól újranyithatnak a múzeumok Angliában

Spread the love

Kormányrendelet alapján újranyithatnak a múzeumok és galériák, néhány nagyobb intézmény már elkezdte bejelenteni a nyitási dátumokat, más múzeumok viszont még hezitálnak, írja a BBC. 

A brit kormány múlt héten engedélyezte, hogy július 4-től minden múzeum és galéria újranyithat az Egyesült Királyságban. Kevés hely nyílik meg már ehét szombattól, de júliusban már látogatható lesz például

  • A Királyi Művészeti Akadémia, ami újra kötelezővé teszi az arcmaszkok viselését;
  • megnyílik a Barbican is;
  • A londoni Nemzeti Képtár július 8-án nyit ki, ez lesz az első nagyobb galéria, ami a járvány után újra látogatókat fogad Angliában;
  • Július 27-én megnyílik a Tate szépművészeti múzeum négy helyszíne, a Tate Galéria és három kisebb múzeuma;
  • Nyit július elején a Derby Múzeum, Londonban a haditechnikai múzeum, a National Army Museum, illetve a Foundling Múzeum is.

A múzeumok egy része augusztusig vagy szeptemberig biztosan nem fogad látogatókat, míg mások egyelőre bizonytalanok abban, hogy mikor nyitnának ki újra. Az újranyitás fő akadálya, hogy a múzeumoknak nem volt elég idejük a bejelentés és a megnyitás lehetősége között arra, hogy a kormányzat által előírt biztonsági útmutatókat kidolgozzák és bevezessék.

A kinyitó múzeumok és galériák arra kérték látogatóikat, mindenképp foglaljanak időben jegyet, várhatóan sokan mennek majd az intézményekbe, így érdemes előre beszerezni a belépőt. A British Museum és a Londoni Természettudományi Múzeum azt nyilatkozta, hogy dolgoznak a biztonsági rendszer véglegesítésén, egyelőre az biztos, hogy július 4-én még nem nyitnak ki.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *