Index – Kultúr – Amerikában az emberek fele akkor se menne egy darabig színházba, ha azok újranyitnának

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

A Shugoll Research nemzetközi marketingkutató cég készített felmérést Washington színházba járóinak megkérdezésével. Az emberek közel fele vonakodna visszatérni a színházba még akkor is, ha az azokat bezáró rendeletek megszűnnének, írja az American Theatre. 

A helyi kutatás 2762 megkérdezettel zajlott, de az eredmények egész Amerika színházi életére nézve jelentősek lehetnek. Az derült ki ugyanis, hogy Washington színházkedvelőinek

  • Közel fele egészségügyi okokból még néhány hónapig várna, mielőtt újra színházba megy a kinyitások után
  • Mindössze 25%-a érzi úgy, hogy a bezáró rendeletek visszavonása után egyből visszatérne a színházakba

Mark Shugoll, a kutatás vezetője azt mondta,

Ez kiábrándító hírt jelent sok washingtoni színház számára, akik már amúgy is elvesztették a tavaszi és potenciálisan a nyári szezonjukat is. Sokan erős újraindulásra számítanak, hogy azzal tudják kompenzálni a járvány miatti lezárás alatt elszenvedett veszteségeket.

Kiderült a kutatásból az is, hogy a közönség megcsappanására nemcsak egészségügyi, de gazdasági okokból is lehet számítani. A megkérdezettek 27%-a érzi úgy, hogy a vírus után bekövetkező válság miatt ritkábban fog színházba járni, csak az emberek 13%-a gondolja, hogy sűrűbben. Összességében azonban

Az egészségügyi kockázat nagyobb tényező, mint a gazdasági

A megkérdezettek 67%-a szerint döntő jelentőségű lesz ugyanis a színházba való visszatérésnél, hogy a koronavírus elleni vakcinát mikor fejlesztik ki. A felmérést április 8-9. között végezték el, Shugoll kiemelte azt is, hogy természetesen az emberek hozzáállása a járvány előrehaladásával változhat.