Index – Külföld – Trump a kijárási korlátozások miatt tiltakozó államok mellé állt a Twitteren

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Michigan, Minnesota és Virginia “felszabadítását” követelte Donald Trump a Twitterén, amivel valószínűleg azt akarta üzenni, hogy nem ért egyet a felsorolt államokban lévő kijárási korlátozásokkal – írta meg a CNN.

Mindhárom állam kormányzója demokrata politikus, eddig csak ezt a három államot szúrta ki az amerikai elnök. 

Michiganben a hét elején sokan tiltakoztak a járvány miatti korlátozások ellen, Trump pedig összekülönbözött a kormányzóval, Gretchen Whitmerrel is. Arra a kérdésre, hogy mit mondana az utcákon összegyűlő tüntetőknek, hazamenjenek-e, az válaszolta, hogy a tiltakozók olyanoknak tűnnek, akik “kedvelik őt”, majd hozzátette, hogy szerinte az összes kormányzó úgy gondolkodik ahogy ő, és “nyitott” államot, tehát a kijárási korlátozások csökkentését szeretnék. 

Mindnyájan nyitni akarnak. Senki sem akar bezárkózni, hanem biztonságosan akarnak újra kinyitni. Ahogy én is. De már most elkezdhetnek gondolkodni a nyitásról az ország nagy részében.

– mondta az elnök.

Washington kormányzója, Jay Inslee viszont nagyon nem ért egyet Trumppal, sőt. Szerinte az elnök veszélyes és illegális cselekedetekre buzdít, és milliókat sodor veszélybe. 

Az elborult kirohanásai és felhívásai, hogy az emberek felszabadítsák az államokat erőszakhoz is vezethetnek. Láttunk már ilyet korábban.

– írta Inslee Twitteren.