Index – Külföld – Több mint 15 ezer halott az Egyesült Királyságban

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

2020.04.18. 17:22

A brit kórházakban szombatra újabb 888 vesztette életét a járványban, ezzel 15 ezer fölé került az eddigi áldozatok száma, írja a Sky News. Az országban egyébként eddig 460 437 tesztet végeztek el, közülük 114 217 lett pozitív. A tesztek száma nem ennyi embert jelent, ugyanis egy embert, például egészségügyi dolgozókat nem ritkán többször is teszteltek. Ezzel egyébként még mindig elég pocsékul állnak az egymillió lakosra jutó teszteléssel, nagyjából Törökország szintjén, Magyarországnál persze így is másfélszer jobban.

Azt lehet tudni, hogy náluk még legalább három hétig biztosan maradnak a korlátozások, de a kormány azt se titkolta el, hogy mikor fognak lazítani ezeken. Öt feltételnek kell teljesülnie, ezeket itt olvashatja, lényegében mindegyik ahhoz kötődik, hogy egy esetleges második hullámot már nagy biztonsággal tudjon kezelni az egészségügyük.

A brit kormány egyébként már március 20-án bejelentette, hogy megtérítik a járvány gazdasági hatásai miatt munka nélkül maradt alkalmazottaik bérének 80 százalékát, ha a cégek nem bocsátják el őket. Ez nem vonatkozik teljesen az igazán magas jövedelműekre, ugyanis csak havi 2500 font munkabérig fizeti ezt az angol állam, ha valaki többet keres, akkor is csak ezt a maximumot kapja.