Index – Külföld – Szingapúrban nagyot ugrott a fertőzöttek száma

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

2020.04.19. 14:24

Soha nem jelentett olyan sok új fertőzést Szingapúr, mint vasárnap, amikor 942 megbetegedést regisztrált az ázsiai városállam. A koronavírus terjedését a kezdetekben nagyon jól kezelték, az autoriter vezetésű Szingapúrra követendő példaként mutogattak, ám az elmúlt napokban náluk is berobbant a járvány, amikor hirtelen 447 fővel ugrott meg a mutató.

Most többnyire zsúfolt szállókon lakó külföldi munkások betegedtek meg, mindössze 14 páciens szingapúri állampolgár. A munkások közt a fertőzöttek száma növekszik.

Szingapúr vezetése a munkásokat katonai bázisokon, üresen álló állami ingatlanokban és úszo hotelekben kialakított szállásokra helyezi át.

Az állampolgároknak nagyobb védelmet adnak az április elején bevezetett intézkedések, a közösségi események teljes tiltása, valamint az iskolák és a munkahelyek többségének bezárása. De még így is aggódik az állam vezetése, hogy lehetek rejtett esetek, amelyek fenntarthatják a járványhelyzetet.

Szingapúrban egyébként rendkívül alacsony a megbetegedések száma, főleg ahhoz képest, hogy milyen sűrűn lakott országról van szó. Az 5,6 millió lakosú városállamban 6588 megbetegedést és 11 halált okozott a koronavírus. 

(CNN)