Index – Külföld – Négyen megfertőződtek a román igazsági minisztériumban

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

2020.04.14. 09:25

A hétfő esti hírek szerint az országban újabb 13 ember vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt, ezzel 331-re nőtt a járványban elhunytak száma Romániában. A Maszol számolt be arról is, hogy a kolozsvári onkológián 20 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, eddig összesen 947 személyt teszteltek, közölte hétfőn Mircea Abrudean prefektus. Az érintettek tünetmentesek, húszból hárman pedig egészségügyi dolgozók: két asszisztensről és egy pszichológusról van szó. 

Fertőzötteket találtak a román igazságügyi minisztériumban is: eddig négy személynél mutatták ki a vírust, a legutóbbinál hétfőn este. Emiatt a bukaresti közegészségügyi igazgatóság járványtani kivizsgálást indított. A minisztérium hétfőn jelentette be, hogy alkalmazottai keddtől április 21-ig biztosan home office-ban dolgoznak majd.

Közben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában hétfőn konténerkórház építésébe kezdtek, a moduláris kórház nyolc konténerből áll majd. Romániában arra számítanak: három hét múlva tetőzik majd a vírus.