Index – Külföld – Megbírságoltak egy ausztrál polgármestert, mert a kijárási korlátozások ellenére sörözött egy italboltnál

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

2020.04.17. 14:20

Az ausztrál Warrnambool város polgármesterét 1044 dollárra (kb. 340 000 forint) bírságolták, miután készült róla egy kép, amin több fő társaságában sörözik egy helyi italbolt előtt. Ezzel megsértette a kijárási korlátozásról szóló rendeletet, ugyanis Victoria állam távolmaradási rendeletei nem engedélyezik, hogy két főnél többen gyülekezzenek egy helyen, leszámítva az egy háztartáson belül élőket, illetve a munka vagy oktatási célú gyülekezéseket.

Tony Herbert polgármester csütörtökön kiadott nyilatkozatában beismerte, hogy hibázott és elnézést kért. A polgármester azt mondta, üzlettulajdonosokkal találkozott és úgy érezte, ezt polgármesterként a törvény keretein belül megteheti, eközben viszont véletlen megsértette az új törvényeket.

A helyi rendőrség a CNN-nek megerősítette, hogy április 7-én négy büntetést is kiszabtak a warrnambool-i italboltnál gyülekezőkre az egészségügyi rendeletek megsértése miatt.

(CNN)