Index – Külföld – Dél-Koreában megállni látszik a koronavírus terjedése

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

2020.04.19. 07:26

Dél-Koreában a járvány tetőzése óta első alkalommal mérséklődött egyszámjegyűre az új fertőzöttek száma. Vasárnapra ugyanis nyolccal, 10 661-re emelkedett az összes regisztrált fertőzött száma. Mintegy két hónappal ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony új esetszám.

Egy nappal korábban még tízzel több embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. A vasárnapi nyolc új fertőzöttből ráadásul öt külföldről érkezett Dél-Koreába, írja az MTI.

Az új koronavírus terjedése február utolsó napján tetőzött az országban, amikor is 909 új esetet regisztráltak.

A fertőzés terjedésének lassulása ellenére az egészségügyi hatóságok a dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint “éberen figyelik” a fejleményeket, különös tekintettel a külföldről behurcolt esetekre, valamint arra, hogy újra megfertőződhetnek-e azok, akik egyszer már elkapták a vírust.

Az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma vasárnapra kettővel, 234-re emelkedett. Vasárnapig összesen 8042 ember került ki a karanténból és épült fel teljesen a betegségből Dél-Koreában, ahol pár nappal ezelőtt egyébként országos választást tartottak. Hogy az óvintékedések elegek voltak ahhoz, hogy megakadáloyozzák a fertőzések számának újbóli emelkedését, azt nyilvánvalóan egyelőre nem tudni.