Index – Külföld – A tiltás ellenére több tucat kenyai hagyta ott a nairobi kijelölt karantént

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

2020.04.16. 10:04

Hiába van két egymást követő negatív tesztjük, a nairobi izolációs központot nem hagyhatták volna el azok a kenyaiak, akik az országba érkezésük után (még a határzár előtt) azonnal karantén alá kerültek, hogy így óvják meg a lakosságot a vírus terjedésétől. Közülük most több tucatnyian döntöttek úgy, hogy a tiltás ellenére otthagyják a központot, mondván a körülmények elviselhetetlenek ott, ráadásul a kormány folyamatosan hosszabbítja a kötelezően ott töltendő időt, nyilatkozták a BBC-nek. 

Mostantól nem áll szándékunkban visszamenni a karanténba. Először is, nem tudunk fizetni, másodszor pedig nincs semmilyen tudmányos indoklás arra, hogy miért kellene ott tartózkodnuk

– nyilatkozta a lapnak Simon Mugambi szerdán, a Kenyatta University karanténközpontban. Azon túl, hogy két negatív teszt után sem engedik ki őket, Mugambi szerint a kormány már kilátásba helyezte, hogy a jövőbeni teszteket nekik kellene majd kifizetniük.  

A Worldometer adatai szerint Kenyában eddig összesen 225 igazolt koronavírus-fertőzöttről tudnak, a betegségbe tízen haltak bele az országban.